Hayrettin Atak

Hayrettin Atak

Yeni dönemde Konya

Yeni dönemde Konya

“Ak Parti ve Türkiye için yeni bir dönem başlıyor”

Yeni Başbakanımızla birlikte, yeni bir Bakanlar kurulu ve yeni bir AK Parti yönetimimiz olacak. Yeni dönemden kastın yeni bir vizyon yeni bir misyon olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Musa Arat’ın da basın toplantısında üzerinde özellikle durduğu gibi ‘Ak Parti kurumsal bir parti’ İsimlerin değişmesiyle ne ideolojisi, ne çizgisi, ne hizmet anlayışı nede yöntemlerinde bir değişiklik olmasının mümkün olmadığı herkesin malumu.  

Musa Arat’ın Belediye Başkanları yönetim kurulu üyeleri ve İlçe Başkanları ile birlikte düzenlediği kısa, öz ama ‘anlamlar’ ve ‘mesajlar’ dolu toplantı diğer 80 ilde yapılan aynı toplantıdan kat be kat önemliydi. Bunu önemli kılanda elbet Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakmış olmasıydı. Her ne kadar Konya ve Konya teşkilatı önemli duygusal bir deprem den geçmiş ve bu depremi olabilecek en az hasarla atlatmış olmasına rağmen, artçıların devam ettiği böyle bir dönemde böyle bir toplantıda basının karşısına geçmek ‘En tecrübeli siyasetçiler’ için bile zor bir sınav olacaktı. Bu sınavda Arat özellikle sorular kısmında kelimelerini olabildiğince dikkatli seçerek başarılı oldu.

Arat’ın ayrıca bundan önceki konuşmalarında olduğu gibi bu konuşmasında da üzerinde ısrarla durduğu ve en önemli gün olan bugünde ‘Bugüne kadar bizi iktidar yapan dinamiklerimiz, bundan sonrada aynı güçle hep var olacaktır. Ve biliyoruz ki her zaman muhtaç olduğumuz güç geleneklerimiz de ve değerlerimizde mevcuttur’ mesajları önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bir sayfalık beklenen açıklamada en çok dikkatimizi çeken şey söylenenlerden çok salondaki kasvetti. Bu kasvetten midir yoksa alacakları yanıtları bildiklerinden midir? Gazeteciler içinde farklı bir basın toplantısı oldu. Doğal olarak her zamankinden daha fazla duygusal baskı vardı elbet. Bu duygusallıkta hem konuşmalara, hem yüzlere hem de salona sirayet etmişti.  

Genel Başkan adayının belirlenmesinden sonra yeni bir süreç te başlıyor elbet. MKYK için gelecek isimler de en az Genel Başkan kadar önemli. MKYK’ya seçilecek Konyalı isimler ve onların tartışması bittikten sonra sanıyorum sıra Teşkilatlara gelecek. Bu noktada en çok konuşulacak teşkilatlardan biri de Konya ve İlçelerinin olacağı konuşuluyor kulislerde.      

Yani Türkiye genelinden daha fazla ve daha yoğun bir gündem yaşayacak Konya ve Konya kulisleri.    

Bu noktada yaşanması beklenen gelişmeleri de Genel Kurulun hemen akabinde paylaşacağız.

Şunu da belirterek bitireyim yazımı  ‘Yeni dönem’ söylemlerinin bir şekilde PR çalışması. O nedenle yeni dönemde Türkiye’yi ve Konya’yı neler bekliyor sorusunun ardında yatan şüphelerin tamamı yersiz. Bu dönemin sonunda da Konya’nın ne yarım kalan bir yatırımı, ne ihmal edilen bir sorunu, ne unutulan bir projesi olacaktır.

Bakanlığına ayrılan bütçenin 6 da birini Konya’ya ayıran bir Başbakanımız var şimdi de…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hayrettin Atak Arşivi
SON YAZILAR