Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Yeni Dünya Savaşı..

Yeni Dünya Savaşı..

Yer Suriye, savaş çığırtkanlığı yapanlar ise Amerika ve Rusya.. Kilometrelerce öteden kader tayin etmeye devam ediyorlar.

ABD, uçak gemisi ve ona bağlı 7 fırkateyni, Fransız savaş gemisi ile Suriye’ye yola çıkardı. Fakat savaşın ilk bombalarını sıkı bir twitter kullanıcısı olan Trump sosyal medyadan gönderdi. Esed’e ait hedefleri vuracaklarını ve Rusya Devlet başkanı Putin’in de bedel ödeyeceğini söyleyerek tehditler savurdu. Çin, ABD gerilimi artırdığı takdirde karşılık vereceğini açıkladı. İran, Şam’ın yanında yer alacağını açıkladı. İngiltere savaşa onay vereceklerini açıkladı..

 

Savaş Ne Zaman Başladı?

Üçüncü dünya savaşı geldi mi, gelecek mi derken sanırım çoktan başladığını hepimiz kaçırdık. Aslında Ortadoğu’da savaş, Arap Baharı denilen düşük yoğunlukta çatışmalar ve işgaller ile başlamıştı. Sanırım bu savaşın en kanlı safhasına geçiş yapacağız..

Suriye’ye gelince orada her zaman savaşan Amerika ve Rusya idi.. Sadece dünyaya gösterilen ya da gösterilmeye çalışılan başkaydı. Bu ülkeler Suriye’ye bu kadar müdahil olmasaydı iç savaş çoktan bitmiş hatta belki başlamamış bile olabilirdi. Amerika ve Rusya sadece açıktan savaşmıyordu. Sadece onların müsaade ettiği hatta onların bizzat oluşturduğu güçler savaşıyordu. Bunu nereden mi anlıyoruz? Kullanılan silahlardan. Suriye’de kimin silahları kullanılıyorsa savaşın sorumluları da savaşanlarda onlardır. Sonuç ise; emperyalistler kılıçlarını çoktan çekti, Ortadoğu ise patlamaya hazır bomba.

 

Yeni Dünya Savaşı’nın Yeni Silahı Nedir?

Ülkeler birbirlerini füzelerle, kimyasal silahlar ile tehdit ediyor. Oysa ki içinde bulunduğumuz ve çoktan başlamış olan savaşta dünya güçlerinin yeni silahları, ne atom bombaları ne de kitleleri öldüren bombardımanlar.. Yeni silahlar çok daha maliyetsiz; “iç savaşlar”.. Savaşın çoktan başladığını gösteren ilk safha budur. Bundan sonrası gelişme ve sonuç bölümü olacaktır. 

 

Trump ve Hitler Benzerliği..

Trump, sadece bana Adolf Hitler’i hatırlatmıyordur.. Birisi 20. Yy’ın en büyük diktatörü, diğeri 21. Yy’ın en büyük diktatörü olma yolunda emin adımlar ile ilerliyor.. Adolf Hitler, ikinci dünya savaşına sebep olup kayıtlara göre 72 milyon insanın ölümüne neden olmuştur. Yapılan işkenceler, savaş sonrası yaşanan açlık, perişanlık şöyle dursun.. Şimdi dünyanın başına bela olan Donald Trump ise Hitler ile adeta ruh ikizi.. Hitler gücünü Alman ırkçılığından almıştı, Trump ise şimdi Amerikan ırkçılığını kullanıyor. Hitler yabancıları sınır dışı etti. Trump’ın en büyük seçim vaadi yabancıların sınır dışı edilmesi idi. Hitler antisemitist faşizm uyguladı, Trump ise Müslümanlardan nefret ediyor. Hitler Yahudileri fişledi, Trump Müslümanları fişlemek istiyor. Hitler Almanya’nın sorunlarının suçunu Yahudilere yükledi, Trump Amerika’nın sorunlarını göçmenlere mal ediyor. Hitler Almanya’yı yeniden harika yapacağı sözünü verdi. Trump, “Yüce Amerika’yı geri getireceği” sözünü veriyor.

Trump “geri  getireceğim” derken neyi kastediyor anlam veremedim. Hepi topu şunun şurasında300 yıllık ülke.. Sonlarının da aynı olacağından şüphem yok.. Duam, olan yine masumlara olmasın..

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR