Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Başkanım şu takıma bir el at!

Başkanım şu takıma bir el at!

Son günlerde de sık sık duymaya başladık, ‘Başkanım şu takıma bir el at’, ‘Devlet bize yardım etsin’ gibi cümleleri…

Bu formülün çok da geçerli bir formül olmadığını senelerdir bir türlü öğrenemedik!

İş bilmez beceriksiz yöneticiler kulübü borç batağına sokacak, ondan sonra gelenler eline yüzüne bulaştıracak, sonra ceremesini belediye başkanları ya da vatandaşlar çekecek…

Kimse kusura bakmasın, yok öyle bir dünya!

1580 sayılı Belediyeler kanununa göre, şöyle bir ibare var yasada: “Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla, amatör spor kulüplerine aynî ve nakdî gerekli desteği sağlar.”

Belediyelerin amatör spor kulüplerine destek vermesi konusunda hem fikiriz. Ama sıkıştığımız her yerde, başkan bu işe bir el at. Vekilim takımın elinden bir tut deme hakkımız yok.

Parayı hoyratça harcamayacağız, akıllı yatırım yapacağız. Belediye kulübe değil, kulüp şehre katkı sağlayacak.

Bunu herhangi bir kulübü ya da şehri kast ederek söylemiyorum, bütün takımlar için geçerli.

BAŞKAN ALTAY DAHA NE DESİN?

Konu, ‘Başkanım şu takıma bir el at’ başlığından açılmışken Konyaspor hakkında da bir değerlendirme yapmak istedim.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi’nin bahar ve yaz dönemi yatırımlarını değerlendirdiği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada meslektaşlarımızdan birisinin ‘Konyaspor’a destek verecek misiniz?’ mahiyetindeki sorusuna Başkan Altay çok güzel cevap verdi.

“Öncelikle ben bir taraftar olarak Konyasporluyum. Tesis olarak ciddi manada yatırım yapıyoruz. Konyaspor’un iyi yönetilmesi için çaba gösteriyoruz. Şehrin hep birlikte sahip çıkmasını sağlamamız gerekiyor. Sadece belediyenin ateşlemesi ile olmuyor. Süper Lig maçı izliyorsak bunun bir bedeli var. Konyaspor ikinci sırada. Ne kadar eleştiri yüksek olursa olsun, ortada işler hiç de fena gitmiyor. Bence moralimizi bozmak yerine takımımıza destek olalım. Futbolda bazen her şey çok iyi gitmez. Özellikle Arabistan’daki transfer pazarından ötürü futbolcu maliyetleri inanılmaz bir hale geldi. Konyaspor Süper Lig’in daimi bir takımı olarak üst sıralara oynayan bir takım olmalı. Her yıl şampiyonluğa oynamak ve Avrupa kupalarında yol almak adına işin maddi boyutunu karşılamaya henüz Konya hazır değil gibi gözüküyor. Bunu bir bütün olarak yaptığımızda çok daha büyük başarılara imza atabiliriz. O yüzden herkes üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Konya esnafı, Konya sanayicisi, Konya medyası, Konyaspor taraftarı...”

Arabistan pazarından diğer dengelere kadar konuya hakim olan Uğur İbrahim Altay şu söylediği cümlelerde haklı değil mi yani?

Bu şehrin iş dünyası, esnafı, sanayicisi, medyası, sivil toplumu ve en önemlisi de Konyaspor taraftarı elini taşın altına koymadığı sürece siyasetin yapabilecekleri çok sınırlıdır.

Siyasi irade tesis yatırımlarıyla zaten sonuna kadar destek veriyor.

Daha 2 gün önce Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kayacık Tesisleri'ni ziyaret etti.

Yapımı devam eden yeni idari bina ve sahaların incelemelerini gerçekleştirdiler. Daha ne kadar destek verebilirler ki?

Asıl desteği bu şehirden para kazananlardan ve Konyaspor’a gönül verenlerden beklememiz lazım. Asıl desteği tribünleri doldurarak vermemiz lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR