Şerife Şenyıl

Şerife Şenyıl

Bayramlarımız Bayram mı Gerçekten!

Bayramlarımız Bayram mı Gerçekten!

Kıymetli okurlarım artık bayrama son 2 gün kaldı. Bayramın yaklaşması kimler için hüzün kimler için mutluluk kaynağı. Ailesini kaybetmiş bir evlat için hüzündür aslında. Anne ve baba ocağına gidip onların kapısını çalarak ellerini öpüp de bayramınız mübarek olsun diyecek birilerinin olmaması bir evlat için o bayram her daim eksik ve yarımdır. Rabbim sevdiklerimizi bizlerden ayırmasın. Amin. Birlikte amca, dayı, hala ve teyzelerimiz ile yediğimiz yemeklerin neşesi de ayrı bir güzel oluyor. Bayramlarda küs olanlarımız barışır. Aradaki fitne, fesat ve bütün kötü davranışlar yok olur. İnsanlar mutlu ve huzurlu olur.

Eski bayramların tadı tuzu kalmadı. Filistindeki Müslümanlara bayram mutlu ve heyecanlı gelmiyor. Bayram onlara bayram gibi gelmiyor. Kimisi hastane köşelerinde acılar içinde kıvranıyor. Kiminin ise kafasını yastığa koyacak bir evi bile yok. Rabbim yardımcıları olsun. Bizler de biraz empatiyapmalıyız. Bayram yaklaştıkça sanki insanların evinde yiyecekleri, giyecekleri yokmuşçasına çarşılara akın etmiş durumda. Oysaki insanoğlunun evinde her şeyi var. Bayram şekeri için günlerce gezen insanlar tanıyorum. Şekeri dahi zor alan insanları gözümüzün önüne getirelim. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olalım. Müslümanlar olarak eksik olan bir durum var o da kanaatsizlik doyumsuzluk ve şükürsüzlük. Hep benim olsun nereden gelirse gelsin hep bana gelsin istiyorlar. Bu zihniyet çok yanlış bir zihniyettir. Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Fakirlerin halini anlama ayıdır. Namaz ayıdır.Adeta kilometreyi sıfırlama ayıdır.

Mezarlıktaki vefat etmiş olan aile büyüklerimize dua etmek ve ziyaret edip onların da bayramlarını kutlamak güzel olan davranışlarımızdan bir tanesidir. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Amin…

Bayramlarımız bayram olsun. Sevdiklerimizle birlikte nice mutlu, huzurlu, sağlıklı bayramlara inşaallah. Muhabbetle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Şenyıl Arşivi
SON YAZILAR