Veli Özkan

Veli Özkan

Bursa’yı yenmek zorunda kalabiliriz!

Bursa’yı yenmek zorunda kalabiliriz!

Sergen Yalçın’ın takımı ligde tutabilmek için uyguladığı bir hesap vardı. İçeride yen, deplasmanda yenemiyorsan yenilme!

Her ne kadar hoca, ben deplasman maçlarına beraberlik için çıkmıyorum dese de oynadığı kontrollü ve dengeli oyun, stratejik bir yapılanmanın ürünü olduğunu gösteriyordu. Osmanlı’nın Trabzonspor ile 3-3 berabere kalması, ardından Gençlerbirliği’ni 3-0 yenmesi ve Fenerbahçe karşılaşmasındaki mücadelesi Sergen Yalçın’ın neden kontrollü oyun sergilediğini ortaya koydu. Yine Antalya’nın o dönemdeki 3 maçlık serisi hocayı denge futboluna oynamaya itmişti.

Gelelim, yazının başlığında anlatmak istediğime… Bu hafta Bursaspor maçının pazartesi günü oynanacak olması Konyaspor lehine büyük avantaj sağlayacak. Haftanın kapanış maçını oynayacak olmamız, futbolcuların maça daha çok konsantre olmasına katkı sağlayacak.

Sergen hoca, içeride yenip dışarıda berabere kalarak 2 puan ortalamasıyla ligde kalmayı hesaplıyordu. Lakin bu haftaki Bursa deplasmanından alınacak 1 puan yetmeyebilir. Zira, formada olan Osmanlı’nın Başakşehir ile kafa kafaya oynama, can çekişen Antalya’nın da formsuz Trabzon’u yenme ihtimali var.

Kağıt üzerinde duran fikstür avantajı maç gününe de yansıdı. Rakiplerin maçlarını Konyaspor’dan önce oynayacak olması Sergen Yalçın ve futbolcularının elini güçlendirecek. Haftalardır stratejik oynayan Konyaspor’un pazartesi günkü maçta daha rahat bir oyun sergilemesini bekliyorum. Çünkü sahadaki herkes, kendilerine lazım olan puanı bilecek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Veli Özkan Arşivi
SON YAZILAR