Veli Özkan

Veli Özkan

Özdilek’e karşı ön yargılarım kalktı!

Özdilek’e karşı ön yargılarım kalktı!

Dün, Konyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek ile Kayacık’ta basın mensubu arkadaşlarla kahvaltı yaptık. Sohbet toplantısı şeklinde geçen ve oldukça samimi bir ortam vardı. Hoca da konuştu, bizler de… Akıllarda soru işaretleri kalmadı.  

İdealleri olan ve başarıya aç bir hoca Şifo… Konya’yı hocanın başarı merdivenlerini çıkacağı önemli bir eşik olarak görüyorum. Nasıl Aykut Kocaman, Konya’da hayata döndüyse, Mehmet Özdilek de teknik direktör olarak Konya’da isim yapacak. Buna inancım tam.

Hocanın Konya’da geçireceği süre zarfında başarılı olacağını ve halk nezdinde de gerçek bir teknik direktör olacağı öngörüsündeyim. Bunu hocaya saygısızlık ya da aşağılamak için yazmıyorum. Sokağa çıkıp ‘Mehmet Özdilek kimdir?’ diye sorsak yüzde 90 ‘Beşiktaşlı Şifo’ derler. Bilmezler hocanın Antalya’da 5 sezon istikrarlı bir şekilde çalıştığını…

Hocanın, teknik direktörlük kariyerinde çıraklığını atlatıp, kalfalık dönemine başladığını söyleyebilirim. Umarım bu süreç Konyaspor ve hoca açısından oldukça verimli geçer. Başarırsa önce Beşiktaş’a daha sonra milli takıma kadar gider.

Çalıştığı şehrin değerlerine sahip çıkan ve o şehirde yaşadığının bilinciyle davranan hocaların benim için yeri çok ayrı. Hele bir de o hoca, oyuncularına hırsını, azmini ve isteğini yansıtıyorsa, maçı saha kenarında yaşıyorsa başımın üzerinde yeri vardır.

Mehmet hoca, şuana kadar her kesime mesafeli ve olması gerektiği gibi davranarak ilk sınavını başarıyla geçti. Devre arasında yapacağı transferlerle sezon sonunu getirir bir şekilde. Bu sezon takımı orta sıralarda tutsun, Avrupa’da gruptan çıkarsın yeter.  Türkiye Kupası’nda atlayacağı her tur ise hocaya bonus katacak.

Biraz sert bir gazetecilik mizacım vardır. Bilen iyi bilir. Hoca ilk geldiğinde ‘Galibiyet oranınız 1.00 bile değil büyük bir camiaya geldiniz. Üzerinizde baskı oluşmuyor mu?’ diye de sormuştum. Açıkçası ilk başta Mehmet Özdilek’in başarılı olacağını düşünmüyordum. Ama hocadaki çalışma isteği ve azminin takıma olumlu yansıdığını görünce ikna oldum.

Bundan sonrası hocanın elinde kendi gelişirse takım da gelişir, birlikte büyürler. Futbol hayatı acımasız, hoca yerinde sayarsa Konyaspor yerinde saymaz. Hocaya teşekkür edilir.

Umarım Mehmet Özdilek Konyaspor’da kalıcı olur. Bir gün Beşiktaş’a giderse de yardımcısı Veysel Cihan’ı Konya’da bırakması gerekir. Çünkü kurulu düzenin devamını sağlayacak en önemli isim Veysel hoca olur.

Tabi Veysel Cihan’ın kendisini geliştirmesi gerekecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Veli Özkan Arşivi
SON YAZILAR