Sami Gediz

Sami Gediz

BÜYÜKŞEHİR YASASI VE KONYA

BÜYÜKŞEHİR YASASI VE KONYA

Bir yandan Büyükşehir yasasına hazırlık diğer yandan Başkanlık sistemi algısı Konya’da oluşturulmaya başlandı. Özellikle Büyükşehir yasası ile ilgili Ak Parti Konya Teşkilatı yoğun bir mesai harcıyor. Her gün farklı ilçelerde saatlerce toplantılar düzenleyerek yasanın getirilerini ve hizmet kalitesinin artacağını vatandaşa, İlçe Başkanlarına anlatıyorlar. Ak Parti Konya Teşkilatı Başbakan’a büyük vaat vermiş. Bu yasaya en iyi geçişi biz yapacağız diyerek teminat verdiklerini Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun açıkladı. Tabi bu teminatla birlikte çalışmalar %300 arttı ve hızlandı.

Şu anda 31 ilçemiz 168 beldemiz ve 783 köyümüz var. Ama 2014 itibariyle 200 belediyemiz 32 belediyeye düşüyor. Yani hedef bu yasanın olumlu bir şekilde sıkıntısız olarak Konya ve ilçelerinde uygulanması olarak hedef edinilmiş. Muhalefet partileri her yasa ve yenilikte olduğu gibi bu yasaya da muhalefet etmeye devam ediyorlar. Yani karşımıza çıkıp bu yasanın şu kadar olumlu, şu kadar olumsuz yanı var demek yerine çözümsüz şekilde eleştirerek muhalefet ediyorlar. Muhalefetin başarısız bir yol çizgisi aslında iktidar partilerinin yolunu daha fazla kolaylaştırıyor. Çünkü yapılan muhalefette yapıcı eleştiri yok aksine yıkıcı eleştiriler var. Yıkıcı eleştiriler zaten bir süre sonra inandırıcılığını yitiriyor ve artık kimse muhalefete itibar etmiyor.

Dikkatimi çeken bir konu ise Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’un önümüzdeki yıl yapılacak olan Belediye Başkanlığı adaylığı konusunu gündeme getirmesi oldu. Yani seçimlere 1 yıl olduğunu ve şimdiden Belediye Başkanı seçimlerini konuşmanın, hesap yapmanın kimseye getirisi yok dedi. Bu hesapları yapanlar kim açıkçası merak ettim. Zamanı geldiğinde adaylık konusunu, gerek genel merkezimiz gerekse de İl Teşkilatımızla ve sizlerle paylaşacağız diyen Sorgun’un yanı başında ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek vardı. Bu bir mesaj olarak algılanabilir. Ama şimdiden seçimi konuşup, hesap yapanların kimler olduğunu yakın zamanda öğreniriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR