Kasım Göçer

Kasım Göçer

Haydi Konyaspor, kim tutar seni!

Haydi Konyaspor, kim tutar seni!

Bu Vakitten Sonra Öncelik Tabela
 
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir’in puan kaybettiği haftada Konyaspor’un Altay deplasmanı çok önemli hale geldi. Bu yazıyı kaleme aldığım vakitte henüz Galatasaray – Trabzonspor maçı oynanmamıştı. Altay maçından alınan üç puan Konyaspor’un ikinci sıradaki yerini perçinleyecek belki de lider Trabzonspor’a karşı liderlik için yeni bir meydan okuma başlatacaktı. Konyaspor İzmir’de çok kritik bir üç puan alarak hedeften sapmadı. Bu vakitten sonra ben önce tabelaya bakarım. Tabelada 1-0 Konyaspor galibiyeti yazdığına göre her şey yolunda.
Altay haftalardır kazanamıyordu, Mustafa Denizli’nin istifası ve Mert Nobre ile devam kararından sonra çıkış arıyordu. Konyaspor maçı  onlar için hedef maç haline gelmişti. Konyaspor’da Skubiç ve Rahmanoviç gibi önemli isimler yokken bunlara maç öncesinde Çikalleshi eklendi. Maç içinde ise Adil sakatlandı. Bu şartlarda Konyaspor’un kazanması çok önemli.
 
Yeni Stoper Musa Çağıran
 
Şiddetle puana ihtiyaç duyan  Altay  maça atak başlamak istedi. Konyaspor daha temkinli başladı, öncelikle  rakibini biraz tarttı.  İlk 45’te daha az ama öz hücum etti. Buna rağmen gole yakın olan taraf Konyaspor’du,   Altay’a göre daha net pozisyonlar buldu, ancak ilk 45 dakikalık bölümde Konyaspor bu net fırsatlardan yararlanamadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Konyaspor daha çok topa sahip olup oyunu kontrol etmeye çalıştı. Penaltı golü ile öne geçtikten sonra geçiş oyununa döndü. Topu rakibe bırakıp kontratak aradı. Farkı artıracak pozisyonları yakalasa da değerlendiremeyince karşılaşma 1-0 Konyaspor üstünlüğü ile tamamlandı.
Burada Adil sakatlandıktan sonra İlhan Palut’un Musa Çağıran’ı oyuna alması ve Musa’nın stoper pozisyonunda oynaması üzerinde durmak lazım. Transfermarkt verilerine göre Musa daha önce stoper pozisyonunda oynamamış. Belki Musa’nın kariyerinde bir ilk oldu. Peki İlhan Hoca Anicic dururken neden böyle bir tercihte bulundu?
 
İlhan Hoca Kuru Kavaktan Düdük Çıkarıyor
 
Bir kere İlhan Palut kesinlikle savunmadan pasla çıkılmasını istiyor. Bu sebeple orta saha, hatta oyun kurucu pozisyonlarında oynayan Musa’yı hepimizi şaşırtarak stoper pozisyonunda oynattı. Bu durum belki çok büyük bir riskti?  Ancak geriden oyun kurma hocanın olmazsa olmazı olunca gözünü kırpmadan böyle bir risk alıyor. Musa’nın da hakkını vermek lazım. Pozisyonunu hiç yadırgamadan verilen görevi hakkıyla yerine getirdi.  Kadroda hiç düşünülmeyen hatta alt lige transferi gündeme gelen bir oyuncuyu şaşırtıcı bir şekilde stoper pozisyonunda gördük. İlhan Palut tek kelimeyle kuru kavaktan düdük çıkarıyor.
 
Konyaspor Yeni Bir Meydan Okuma Peşinde
 
Bir tarafta ekonomik olarak oldukça rahat, bürokraside Karadeniz lobisinin desteğini alan her istediği futbolcuyu alabilen, sıkıştığında hakemler tarafından kollanan Trabzonspor diğer tarafta mütevazi kadrosuyla müthiş işler çıkaran Konyaspor. Belki de bir meydan okuma başlıyor. Nihat Kahveci’li Real Sociadad’ın Real Madrid’e meydan okuması, Burak Yılmaz’lı, Yusuf Yazıcı’lı Lille’nin endüstriyel futbolun devi Paris Saint Germen’e meydan okuması, Leicester City’nin Premier Lig’de futbolun en büyüklerine karşı meydan okuması gibi bir meydan okuma. Bizim ligimizde bu işi başaran (hikayenin sonu kötü bitse de ) sadece Bursaspor olmuştu.  Konyaspor yeni bir meydan okuma başlatabilir mi? Tüm Türkiye Trabzonspor karşısında Konyaspor’un safına geçmeye başladı. Ahmet Çalık sezonu bu meydan okuma için tam zamanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR