Kasım Göçer

Kasım Göçer

Ömeroviç'in Oyuna Müdahaleleri Hatalı

Ömeroviç'in Oyuna Müdahaleleri Hatalı

Ömeroviç geldikten sonra Konyaspor'a olumlu yönde dokunuş yaptığı inkar edilemez. 20 maçta 10 puan olmuş, puan ortalaması 0.95 olan bir takımı devraldı ve sonraki süreçte ligde 1.40 puan ortalaması yakaladı. (Kupa maçlarını da dahil edersek 1.54 ortalama)Takıma sistemli oyun oynatması da takdire şayan.

Ancak her şey ne yazık ki mükemmel değil. Ömeroviç'in sistem başarısını kabul etmekle birlikte oyuna müdahale de yetersiz kaldığını kabul etmemiz gerekiyor. Karagümrük deplasmanında karşılaşmanın ikinci yarısındaki kötü oyuna yanlış oyuncu değişiklikleri eşlik etti.

Konyaspor'un ilk yarısındaki oyunu tatmin ediciydi. Sakatlanan Damjanoviç yerine Uğurcan stoperde oynadı. Maça Ethemi yerine Moreno ile başlaması da bence olumlu bir gelişme. Demek ki hocanın oyuncular hakkında değişmez önyargıları yok. Kanatlarda Moreno ve Ndao bence iyi bir performans sergiledi. Nitekim gol de Moreno Ndao işbirliği ile Ndao'nun ayağından geldi.

İlk yarı bittiğinde işler iyi giderken ikinci yarı topu rakibe bırakan bir Konyaspor izlemeye başladık. Rakip risk alıp Konyaspor'un üstüne gelirken Konyaspor'un kontratak geliştirememesi ciddi bir sorun. Aynı durumu Adana Demirspor maçında da gözlemlemiştik. İkinci Konyaspor tempoyu düşürmek isterken oyun üstünlüğünü tümüyle Karagümrük takımına kaptırdı. Tempoyu düşürme isteği Konyaspor'un hızlı çıkışlarına engel oluyor.

Hocanın Çikalleshi'yi çıkarıp Oğulcan'ı sahte dokuz oynatması akıl alır gibi değil. Moreno/Ethemi değişikliğinin bir mantığı olsa da Çikalleshi/Oğulcan değişikliği akıl alır gibi değil. Ön libero vasıflı bir oyuncuyu haydi sekiz numara pozisyonunda merkez orta saha oynattın kabul ederim. Üç yerli kuralından dolayı forvet arkası oynattın, mecburiyet dedik. Oğulcan'ı forvet olarak oynatmak nedir? Akıl alır gibi değil. Çikalleshi'nin yerine yine santrafor alıp önde baskı yaptırmak gerekiyordu.

Ahmet Oğuz bu sezonki hatalar zincirine bir yenisini eklemesi yüzünden Konyaspor kalesinde golü görse de daha öncesinde zaten oyun üstünlüğünü kaybetmişti. İkinci yarı golü yiyene kadar pozisyona giremeyen Konyaspor golü yedikten sonra Sambou ile santraforlu oyuna döndükten sonra 1.5 pozisyona girdi. Bu pozisyonlardan net olanını Oğulcan değerlendiremeyince Konyaspor sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı.

İki haftadır aynı senaryo ile maçın sonlarına doğru yediği golle üç puana ulaşamayan Konyaspor yine ateş hattından uzaklaşamadı. İçerideki Trabzonspor ve sonrasında Kasımpaşa deplasmanından Konyaspor en az dört puanla ayrılırsa kalan haftalarda çok fazla sorun yaşamaz. Aksi durumda sıkıntı ve strese devam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR