Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Karatay bu konuda bir başka!

Karatay bu konuda bir başka!

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi tarafından ilçeye 5 yılda kazandırılan eserlerini ve hizmetlerini “Alnımızın Akıyla Karatay Aşkıyla 5 Yıl” temasıyla gerçekleştirilen programda kamuoyuyla paylaştı.

Programa ilgi büyüktü. Konya siyasetinden çok sayıda ismin yanı sıra basından da pek çok meslektaşımız bu güzel programı ilgiyle takip etti.

Başkan Kılca tam tamına 1 saat 20 dakika boyunca soluksuz bir sunum yaptı.

İnanın Başkan Kılca’yı dinlerken biz yorulduk ama anlatırken o yorulmadı.

Karatay’ın son 5 yılda aldığı hizmetler öylesine fazlaydı ki sanırım Başkan Kılca detaylı bir anlatıma girse sunumu 5 saat sürerdi.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Başkan Kılca sunumuna çok iyi hazırlanmış. Spordan gençliğe, kültürden sanata, şehircilikten çevreciliğe, eğitimden ekonomiye pek çok alanda başlık başlık sunum yaptı.

Karatay’da yapılan hizmetleri hem anlayacağımız şekilde hem de sıkılmayacağımız şekilde çok düzenli bir şekilde anlattı.

Başkan Kılca’nın ekibinin de bu başarılı sunumda payı büyüktü elbette. Salonun dizaynı ve özellikle sahne düzeni kusursuzdu. Araya yerleştirilen video gösterileri ise hem mola oldu hem de yatırımları daha iyi özümsememize vesile oldu.

Programla ilgili düşüncelerim bu şekilde.

Programın içeriği ile ilgili olarak ise söylenecek çok şey var.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2019’da göreve gelmeden önce Karatay için 73 proje belirlemişti, vatandaşa da bu yönde sözler vermişti.

Ama öyle bereketli bir dönemi geride bıraktı ki bu 5 yılda 241 yatırımı, yani hedeflediklerinin 3 katından fazlasını Karatay’a kazandırdı.

En önemlisi de yatırımların tamamını yüzde 100 öz kaynaklarıyla yaptı.

Faize bulaşmadı, borç almadı, kimseye el açmadı. Bunun da bereketini fazlasıyla yaşadı.

Özellikle parklar, spor yatırımları, eğitime yönelik hamleler ve gençlere yönelik yatırımlarla büyük bir mesafe kaydetti.

Karatay’da ikamet eden bir gazeteci olarak bu ivmeyi neredeyse gün be gün bizler de yaşadık.

Daha önce de bahsetmiştim aslında; Karatay doğumlu olan, Karatay’da yaşayan bir vatandaş olarak Başkan Hasan Kılca’nıın hayatımızın her alanına dokunduğunu söylemiştim. Bir zamanlar, Karatay’ın en gelişmiş bölgesinin Selçuklu’ya en yakın bölgesi olduğunu söylerdim ama şimdi fikrim değişti.

Karatay artık sosyal hayata yönelik yatırımlarda Selçuklu ile yarışıyor.

Özellikle yeşil kuşak parklar, Kafe Karatay yatırımları, gençlik merkezi, eğitime yönelik hamleler, neredeyse Karatay’da bulunan tüm okullara yapılan halı sahalarla bam başka bir çehreye bürünüyor.

Tüm bu sosyal hayata yönelik yatırımlarla beraber toplu konut hamleleri, yeni açılan caddeler, ulaşıma yönelik projelerle Hasan Kılca Başkan Karatay’ı adeta baştan dizayn etti.

Başkan Kılca; Lavanta Bahçesi, Gül Parkı, İsmil Termal Tesisleri, Boncuklu Höyük, Savatra Antik kenti başta olmak üzere turizme yönelik hamlelerin yanı sıra, kültür hayatına yaptıkları katkıyla adeta yepyeni bir Karatay ortaya çıkarıyor.

Son 5 yılda alınan ivme hakikaten dikkate değer. Konya’yı bilen, Karatay’ı iliklerine kadar yaşayan bir vatandaş olarak benim bu konuda Hasan Kılca Başkan’a teşekkür etmekten başka söyleyecek bir şeyim yok.

Yukarıda da bahsettim aslında; tüm bu yatırımların Karatay Belediyesi’nin yüzde 100 öz kaynaklarıyla yapılması benim için en özel not.

Günümüzde pek çok belediye borç içinde yüzerken, böylesine büyük bir gelişmeyi ve başkalaşımı hiçbir şekilde faize bulaşmadan, borç almadan, yüzde 100 öz kaynaklarıyla başarabilmek başlı başına takdiri hak ediyor.

Başkan Hasan Kılca’nın en büyük farkı da bu aslında…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR