Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Kendini Akıllı Zannedenler ve Gerçekten Hizmet Edenler

Kendini Akıllı Zannedenler ve Gerçekten Hizmet Edenler

Geçen Cuma Günü Türkmen Beyimiz Recep Konuk'u Yeni Haber Ailesi olarak ziyaret ettik. Sayın Recep Konuk sağ olsun bizi içtenlikle ağırladı, fabrikaları da gezmemizi tavsiye etti. Lezzeti konunun ilgililerince malum gofretten ikram etti. Gerçekten harika bir ürün üretmişler. Özellikle Torku çikolata ile müthiş gidiyor herkese tavsiye ederim.

Türkmen Beyimiz bize hedeflerini anlattı. Malumunuz biz gazetecilik olsun, bizi önemli zannetsinler, güçlü görsünler diye kimseye saldırmayız. Yiğidin hakkı yiğide, Türkmen Beyimiz bizi muhatap alsa da almasa da, büyük görse de görmese de gerçekten harika işler yapıyor. Şunu da söyleyeyim herhalde bundan sonra Torku markasını daha da geliştirecekler, anladığım kadarıyla yoğurt ve süt ürünlerinde de Torku markasını kullanacaklar.

Türkmen Beyimizin konuya yaklaşımını ve vizyonunu anlatmak için iki ifadesini size aktarmak için not aldım, birincisi, Recep Konuk Bey yem fabrikalarının genel müdürünü davet etmiş ve demiş ki, "buradan üretilen ürünü sen yiyemezsen sakın hayvanlara da yedirme", ikincisi ise Çin açılımı...

Bu iki konu Türkmen Beyimizin ufkunu ve Konya Şekerin gelişiminin bugünle sınırlı kalmayacağını bana net bir şekilde gösteriyor. Kaliteli üretim ve vizyonu çok geniş olan bir gelişim demektir bu.

Çin konusuna bilerek girmek istemiyorum, zira bu konuların alenen ifade edilmesinin doğru olduğuna inanmıyorum, burada asıl olan Konya Şeker, anlaşılıyor ki bugünkü gelinen nokta ile gelişim evresinin uç noktasında değil. Öyle ki, Konya Şeker Türkmen Beyimiz Recep Konuk'un liderliğinde daha çok ivme alacak ve hatta ben şunu anladım ki on yıla kadar bugünkü konumlarının en az iki katına ulaşmış olacaklar. Büyüme bugün gelinen nokta ile sınırlı değil ve Allah'ın izni ile bugün gelinen nokta, gelişim zirvesinin tabanlarını, hatta temellerini oluşturuyor. 

İşte biz de bunu diyoruz, yiğidin hakkını yiğide veriyoruz... Bu noktada ifade edebileceğimiz bir kaç husus ise Türkmen Beyimizin bu çapta büyümeye orantılı olarak mantık büyümesini de yapması icap etmektedir. Yukarıda da bahsettim son günlerde belirgin bir şekilde anlıyoruz ki artık Konya Şeker mesela reklam konusunda çaplı düşünmektedir. Bu çaplı düşüncenin doğru bir yol olduğunu belirtmek isterim, aynı şekilde yönetimde de tamamen uluslararası bir kurum gibi düşünmeleri icap etmektedir. Elbette biliyorum Konya Şeker zaten nitelikli bir üst beyin takımı tarafından yönetiliyor fakat bu acaba gelecekte Konya Şeker iki katına çapını çıkardığında yetecek mi?

Elbette Üniversite bu çerçevede doğru bir adımdır. Konya Şeker Tarım Üniversitesi bünyesinde bulundurduğu yönetim, iktisat, ekonomi, hukuk, tarım ve diğer teknik bölümlerle Konya Şeker'in ihtiyaç duyduğu beyin takımını yetiştirecektir. Bu doğru bir yoldur ama biz yine de bu hususlarda atılması gereken ciddi adımların olduğunu ifade edelim.

Ayrıca şunu da söylemeliyim, Türkmen Beyimizi ziyaretimizde kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu'nun dediği hususlar çok önemlidir. Biz Konya'nın gelişimini, Türkiye'nin gelişimini, Anadolu hareketini çok önemsiyoruz. Bu çerçevede elbette Konya Şeker Konya görüntüsünü, Anadolu karakterini kaybetmemeli ama buraların değerlerinin evrenselleşmesi içinde her alanda bugün sürdürdüğü sosyal sorumluluk projelerini artırarak sürdürmelidir. Kurulan vakıf vardı zaten, bu vakıf ne durumda? Elbette eminim içinde Üniversitenin kurulması da dahil bir çok alanda üst düzey çalışmalar yapmaktadır ama Türkmen Beyimizin ifade ettiği Şeker Mahallesinin çocukları ve o çocuklar ile ifade edebileceğimiz köylerimizdeki, kasabalarımızdaki, arka mahallelerimizdeki çocuklarımızın yetiştirilmesi hususunda da adımlar atmalarını, projeler geliştirmelerini bekliyoruz.

 Ve bütün bu konularla birlikte bizim Türkmen Beyimize, Saygı değer Recep Konuk'umuza Allah senden razı olsun diyoruz. Türkmen Beyimiz; Kara dağların yıkılmasın, Gölgesi güzel koca ağacın  kesilmesin, Kadir Mevla seni namerde muhtaç etmesin, Hak sana ömür versin, Devletin devamlı olsun, Yerli kara dağların yıkılmasın, Gölgeli büyük ağacın kesilmesin, Taşkın akan güzel suyun kurumasın, Kanatlanın uçları kırılmasın, Koşar iken ak boz atın sendelemesin, Vuruşunca kara çelik öz kılıcın çentilmesin, Dürtüşürken alaca mızrağın utanmasın, Ak bürçekli ananın yeri cennet olsun, Ak sakallı babanın yeri cennet olsun. Hakkın yandırdığı çırağın yana dursun. Kadir Mevla seni namerde muhtaç eylemesin...

Konya Sanayi Odası Başkanlığı görevine seçilen Sayın Memiş Kütükçü'yü kutluyoruz, görevinde başarı diliyoruz.

Asil bir duruş sergileyen ve seçimler sürecinde istişareye tabi olup işin özünün hizmet etmek olduğunu bizlere gösteren Değerli Ağabeyimiz Tahir Büyükhelvacıgil'e de yaşamında huzur, ailesine saadet, işlerinde kolaylıklar diliyoruz. Rabbimiz yar ve yardımcıları olsun...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR