Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, kemik sesleriyle kazandı!

Konyaspor, kemik sesleriyle kazandı!

          Kötü gidişata dur demek isteyen Göztepe, öyle anlaşılıyor ki Konyaspor karşılaşmasını kendisine hedef maçı olarak belirlemiş. Öyle ki mücadelenin büyük bölümünde agresif bir ön alan baskısı yaptı, yoğun motivasyonla çok sert oynadı. 10 kişi kaldıktan sonra bile Konyaspor ikinci golü buluncaya kadar Göztepe’nin sahadaki her oyuncusu adeta iki kişilik oynamaya devam ettiler. Konyaspor soğukkanlılığını koruyarak çok motive ve sert oynayan rakibine karşı iki golle, kendisini üst sıralardaki mücadelenin içine dahil edecek çok değerli bir üç puan aldı.

KONYASPOR OYUN KURMAKTA ZORLANDI
           Abdülkerim, Konyaspor’un savunmadan oyun kurması anlamında önemli bir oyuncu. Yokluğunda Konyaspor’un savunmadan topla çıkışlarında zorlanacağını zaten bekliyorduk. Göztepe teknik direktörü Nestor El Maestro bu durumdan faydalanmak istemiş. Konyaspor’a karşı önde basarak Konyaspor’un oyun kurmasına fırsat vermeden nefesini kesmek istedi. Ancak önde baskı ile bulduğu pozisyonları değerlendiremezken Konyaspor hızlı çıkarak Çikalleshi ile öne geçti.

HAKEM SERTLİĞE PRİM VERDİ
Hakem maçı oynatmak adına pek çok faulü es geçti. Arslanoviç’in Bytyqi’ye attığı tekmenin topla hiç alakası yoktu. Hakem sarı kart ile pozisyonu geçiştirirken VAR’dakiler pozisyona gözlerini kapattı. Bytyqi bir süre daha devam etti ancak aldığı darbenin etkisi ile oyundan çıkmak zorunda kaldı.  Hakem Soner Aydoğdu’nun Cikalleshi’ye yaptığı çok net sarı kartlık hareketi de görmezden gelince Göztepe takımı giderek sertliği artırdı.  Nihayetinde piyango Yalçın Kayan’a vurdu ve aslında daha önce eksik kalması gereken Göztepe ilk yarının sonuna doğru 10 kişi kaldı.

SEHİC’İN ISRARIYLA VAR DEVREYE GİRDİ
10 kişi kalsa bile Göztepe’nin motivasyonu düşmedi. Korner vuruşunda elle atılan gol Sehic’in ısrarlı itirazları sonucu VAR’a takıldı. Sehic bu kadar ısrarcı olmasa belki de VAR uyumaya devam edecekti. Ancak korner vuruşunda Sehic altı pas içinde iki adım öne çıksa topu alacak, belki bu pozisyon ve VAR stresi  hiç yaşanmayacaktı.

MİCHALAK GOL ATSA DA RAHATLASAK
İkinci devre Göztepe 10 kişi ile ön alan presine devam etti. Buna karşılık Konyaspor maçın tansiyonunu yükseltmeden kontratak aradı. Serdar’ın ikinci asisti ile Cikalleşhi ikinci golü bulduğunda Göztepe’nin gardı düştü. Sonrasında oyun Michalak’ın istediği hale dönüştü. Michalak hızıyla pozisyonlar buldu. Ancak çok net bir pozisyonda bomboş Cikalleşhi’ye vermek yerine topu yine kaleciye nişanladı. Michalak bir gol atsa da herkes rahatlasa, şimdiye kadar ligde üç dört asisti olabilecekken gol atma sevdasına yüzünden asistten de oluyor.  Sonra biraz çaprazdan bulduğu pozisyonda Cikalleshi’ye çıkardığı topu Cikalleshi değerlendiremeyince Michalak yine sıfır asistle maçı tamamladı.

MİLLİ TAKIM TERCİHLERİ 
Konyaspor ligde bir sıra daha yükseldi yükselmesine de yerli oyuncuları hala Milli Takım seçicilerinin dikkatini çekemiyor. Milli takımın averaja ihtiyaç duyduğu bir Cebelitarık maçı var. Belki Karadağ’a karşı da farklı galip gelmesi gerekecek. Buna karşılık Süper Lig’in en golcü ve topla ilişkisi en iyi stoperlerinden Abdülkerim milli takıma çağrılmıyor.  Objektif olarak soruyorum, Serdar Gürler mi yoksa Kenan Karaman mı milli takımda olmalı?  Bir de yerli oyuncu oynatma zorunluluğu vardı değil mi? Hep aynı oyuncular milli takımda oynayacaksa o zaman yabancı kuralına ne gerek var! Yerli oyuncuları oynatsan ne olur, oynatmasan ne olur, izleyip değerlendirmedikten sonra.

           

           

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR