Büşra Gülşah İyikan

Büşra Gülşah İyikan

Millet ev sahibi olabilecek mi?

Millet ev sahibi olabilecek mi?

VakıfBank ve Ziraat Bankası konut kredilerinde faizi %1'in altına çekmiș.

Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik çok önemli uygulamayı başlattı. Ziraat'in ardından, VakıfBank ve Halkbank'da konut kredisinde faiz oranını %0,98'e indirdi.Önümüzdeki günlerde ise Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım'ın da kampanyaya dahil olması bekleniyor. Peki uygulama vatandaşa neler getiriyor,vatandașa faydası ne? Kampanyaya göre, bankalarda kredisi bulunan konut üreticisi firmalardan ev alanlar için yüzde 0.98 faiz oranı uygulanacak. Bu uygulama 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanabilecek. 
 
Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşın konut alabilmesi için bankalar tek tek harekete geçiyor. Ziraat Bankası tarafından başlatılan kampanyaya sırasıyla Vakıfbank ve Halkbank da katıldı. Yapılan çalışma ile konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.78 olarak belirlendi. Aradaki yüzde 0.80'lik farkı da inşaat firmaları üstlendi. Böylece millete yüzde 0.98 ile kredi kullanma imkânı sağlanmıș oldu. Öte yandan, Düşük faizli kredi kampanyasına ek olarak yıl sonuna kadar KDV ve tapu harcı indirimleri de devam edileceği söylendi.

Hal böyle olunca sektör temsilcileri yüzde 2.99'u bulan konut kredi faizi nedeniyle vatandaşın alım kararını ertelediğini, bu kampanya sonrası konut pazarında canlanma beklediklerini belirtti.Kampanya ile firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el konut satışlarının finansmanına destek verilecek.
 
Böylelikle, firmaların elinde bulunan konut stokunun eritilmesine yönelik de önemli katkı sağlanmış olacak. Öte yandan; kullandırılan konut kredilerinin bir kısmı söz konusu firmaların kampanyaya dahil olan bankalara olan kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacak.
 
YIL SONUNA KADAR KDV VE TAPU HARCI İNDİRİMLERİ DE SÜRECEK

Düşük faizli kredi kampanyasına ek olarak yıl sonuna kadar KDV ve tapu harcı indirimleri de sürecek.KDV, yüzde 18 yerine 8, tapu harcı da yüzde 4 yerine 3 olarak ödeneceği vurgulandı.
 
Uzun süredir maliyet baskısına karşı zam yapmadıklarını söyleyen sektör temsilcileri, konut almak için doğru zaman olduğunu belirttiklerini ifade etti.Vatandaş Kızgın "Garibanın Yararlanacağı Kredi Kampanyası İstiyoruz!"

Ev almak için Haziran ayından bu yana sabırla kredi indirimi müjdesi bekleyen vatandaş ise ikinci kez kandırılmanın kızgınlığını yaşıyor. Ev almak için tıpkı Haziran ayında düzenlenen kampanyada olduğu gibi hiçbir sınırlama olmaksızın kredi kullanmak istiyor.Yani düzenlenen kampanyanın asıl düşük faizli kredi kullanmaya mecbur olan ve ihtiyaç duyan alt gelir grubunu desteklemesini istiyor. Ancak mevcut kampanya bundan son derece uzak duruyor. Gözler şimdi Halkbank ve Vakıfbank'a çevrilirken en azından bu bankaların 1.78 oranı ile herkese kredi kullandırması talep ediliyor.
Ziraat Bankası En Erken 2019 Ocak Ayında Kredi İndirimi Yapacak!

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı seneyi 1.98 seviyesinde kapatacak. Yani vatandaşa en erken Ocak ayında indirimli konut kredisi kullandırmaya başlayacak ki bu da bekleyen vatandaşın hükümetin indirim fırsatlarından yararlanamayacağı anlamına geliyor. Bu demekki fakir hep fakir zengin her zaman zengin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Gülşah İyikan Arşivi
SON YAZILAR