Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlam Adımlarla İlerliyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlam Adımlarla İlerliyor

Dün Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Kıymetli Hocamız Muzaffer Şeker bir basın toplantısı düzenledi. Önemli bir toplantıydı.

Tabi çok fazla notlar aldım, özellikle üzerinde durmamız gerektiğini düşündüğüm konuları da şöyle ifade edeyim,

1- Necmettin Erbakan Üniversitesi müthiş bir yerleşkeye kavuşuyor. Hem de ismini külliye olarak koymuşlar, müthiş olmuş…

Kampus batılı bir tabir ama “Külliye” bizim tabirimiz, bizim ifademiz. Bizim medeniyetimizin bir unsuru, böyle bir algıyı oluşturmak hakikaten önemli, ifade edelim.

2- Külliyet çok doğal bir yapılanmayla oluşturuluyor. Çok yüksek katlı binalar yok. Külliyenin içine araçla girilemiyor, araçlar ancak külliyenin otoparkına konduktan sonra içeri girilebiliyor.

Külliyede doğal bir çevre oluşturulmuş takdire şayan bir mimari tarz uygulanmış, çevreci ve kendi enerjisini kendi üreten yeni nesil binalardan oluşacağını belirtelim…

3- Külliye içinde Necmettin Erbakan Müzesi olacakmış… Beni duygulandırdı bu müzenin inşa edilecek olması… Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz…

Umarız burada Merhum Necmettin Erbakan sadece siyasete sıkıştırılmaz, asıl bu ülkenin kalkınması için, sanayi hamlesi için, motor üretmek için attığı adımlar, siyonizmi insanımıza anlatması gibi hususlar öne çıkar.

4- İlahiyat Fakültesi de bu külliyenin içine yapılacakmış. Uzay Bilimleri Fakültesi diğer mühendisliklerden ayrı olarak bir fakülte olarak müşterek binada olacakmış. Bunlarda not edilmeye değer konulardı.

5- Meram Tıp Fakültesinin yeni bina inşaatı anladığımız kadarıyla birkaç ay içerisinde başlayacak. Konuyla ilgili çalışmaların sonuna gelinmiş. Yeni hastane binası 96 bin metre kare olarak yapılacakmış, dev gibi bir hastane daha kazanıyor Konya sizin anlayacağınız. Bunu da ekleyelim…

6- Diş Hekimliği Fakültesi açılmış ve Konyalıya hizmet vermeye de başlamış. Diş Hekimliği Fakültesi gerçekten çok modern laboratuarlara, eğitim alanlarına sahip. Bu arada hasta kabulüne de başlanmış. Şehrin merkezinde, Konya Emniyet Müdürlüğünün hemen karşısında çok önemli bir Diş Hastanesi de böylece Konya’ya kazandırılmış oluyor…

Bu konuda da Muzaffer Hoca’yı ve ekibini kutlarız.

Bunları yazdıktan sonra basın toplantısından aldığım birkaç notu da sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle şunu ifade edeyim, sosyal programlar olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi göz dolduruyor. İnce Minarede başlatılan Hadis Sohbetlerinden, Necip Fazıl Kısakürek Üstadımızı anma programlarına kadar birçok nitelikli sosyal programa imza atılmış.

Necmettin Erbakan Üniversitesi bir taraftan mühendislik fakültelerine önem verirken diğer taraftan İlahiyat ve Sosyal ve Beşeri Bilimler gibi fakültelerle sosyal hayatımızın da içinde yer alıyor ve içtimai hayatımıza önemli katkılar yapıyor.

Bunu önemli buluyorum.

Ve bu tür faaliyetlerin artırılması gerektiğini de düşünüyorum.

Özellikle Yusuf Kaplan gibi mütefekkir yazarlarımızla öğrencileri buluşturmaları ilmin irfan ile birleştirilmesi, harmanlanması açısından önemlidir.

Benim görebildiğim kadarıyla artık Necmettin Erbakan Üniversitesi olgun bir üniversite…

Bugün itibariyle karakterini oluşturmuş, ne yapmak istediğini çok iyi biliyor.

Bunlar önemli gelişmeler. Burada elbette Muzaffer Hoca gibi bu toplumun değerleri ile hareket eden bir Rektöre sahip olmasını da Necmettin Erbakan Üniversitesi için bir şans olarak değerlendirebiliriz.

Rektör Yardımcılarının nerede ise tamamı basın toplantısında vardı…

Rektör Yardımcıları ve dekan hocalarımız gerçekten değerli insanlar… Konuştuğunuz zaman zenginleşiyorsunuz, konuşmanıza değer katıyorlar… 

Meram Tıp Fakültesi Dekanı Kıymetli Ahmet Özkağnıcı Hocam ile Meram Tıp Fakültesi Dekanı Hamdi Arbağ Hocamla da bu arada uzun uzunda sohbet etme olanağımız oldu.

Neticede hem Necmettin Erbakan Üniversitesinin sağlam adımlarla, güçlü, karakterli, nitelikli bir üniversite olma sürecine tanıklık ettik dün, hem de birbirinden değerli hocalarımızla uzun uzun sohbet etme olanağı bulduk.

Zaman zaman bu sohbetlerden de aldığımız notları sizlerle paylaşırız.

Gittikleri yol doğru, inanınız çok küçük rötuşlar gerekiyor, bunları da Rektör Muzaffer Şeker Hocamız yapsın, şundan kesinlikle eminim yeni nesil, dünyanın dört bir yanına medeniyetimizden nüveler sunan, teknik, mühendislik, ilahiyat, sağlık alanlarında tam anlamıyla yeni bir çağ açacak bir üniversiteyi Konya kazanmış olacak.

Necmettin Erbakan Üniversitemizin kutlu yürüyüşüne devam etmesini diliyoruz, bu noktaya gelmesinde emeği olan herkesi kutluyoruz… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR