Kasım Göçer

Kasım Göçer

Olur böyle şeyler CANIM!

Olur böyle şeyler CANIM!

Ligin mağlubiyet yüzü görmemiş takımlarından ikisinin arasındaki maçtan iki taraf da ünvanını koruyarak maçtan ayrıldı. Bol pozisyonlu, çok hızlı, tempolu geçen, Konyaspor'un galibiyete daha yakın olduğu karşılaşma sonunda iki puanı kaçıran taraf Konyaspor oldu. İyi maç olacağı haftalar öncesinden belliydi. Böyle bir maç nasıl hafta içi 17.00'da oynanır anlamıyorum. Hiç olmadı maç saati 18.00 yapılabilirdi. Bu bile bir kolaylık sağlardı. Ben dahil pek çok kişi böyle bir maçı stadyumda canlı izleme zevkinden mahrum kaldı. Böyle bir maçı mesai içinde ara ara telefondan izlemek zorunda bırakanlara teessüflerimi bildiriyorum.

       Konyaspor Gafil Avlandı
           Hızlı kullandıkları bir duran topta Konyaspor sol kanadını gafil avlayıp öne geçtiklerinde her şey Trabzonspor açısından güzel başlamıştı. Ancak 8.dakika'da Vitor Hugo kırmızı kartla oyun dışında kalınca oyunun senaryosu tamamen değişti. Konyaspor zaten savunma zafiyetleri yaşayan ve eksik kalan rakibinin üstüne üstüne gitmeye başladı. Adeta Trabzonspor kalesini bombardımana tuttu. Rakip eksik kalmış olsa da Konyaspor'un etkili hücum silahları olan rakibin üstüne cesaretle gitmesi takdire şayandı. Konyaspor'un bu anlayışı oyunu güzelleştirdi. Maçta Konyaspor 31 şut atmış. Bunlardan sadece 2 tanesi gol oldu, birisi direkte patladı.  Konyaspor'un bu istatistiğe ulaşmasında Abdullah Avcı'nın Vitor Hugo yerine stoper almayıp orta sahadan Berat'ı stoper bölgesine çekmesi ve orta saha üstünlüğünü Konyaspor'a kaptırması da etkili oldu.

          Durica ve Traore'yi Hatırladık
            Vitor Hugo'nun Skubiç'e yaptığı ve kırmızı kart gördüğü kart akıllara yine bir Trabzonspor maçında Durica'nın Abdou Rezak Traore'nin ayağını kırdığı faulü getirdi.  Oyuncunun sabit ayağına yapılan bu tür hamleler sporcu sağlığı açısından gerçekten çok tehlikeli oluyor. Skubiç ucuz kurtuldu, verilmiş sadakası varmış. Durica Traore'nin ayağını kırarken o karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göcek pozisyonu sarı kart ile geçiştirmiş, hakemin kararı vicdanları sızlatmıştı. Ancak son karşılaşmada Halil Umut Meler Vitor Hugo'nun hareketini es geçmedi.

           Çekici'den Harika Goller
           Endri orta üçlünün solunda oynadı. İlhan Palut Endri'ye oyun içinde hem kanatta hem orta sahada farklı roller veriyor. Endri üstlendiği görevi yadırgamadan yerine getiriyor. Yalnız dikkatimi çeken Endri hiç normal gol atmıyor. Attığı gollerin hepsi jeneriklik ve akılda kalan goller. Bu maçta da attığı iki gol birbirinden güzel gollerdi.

            Cikalleshi/Ahmet Hassan Değişikliği
Trabzonspor çok erken eksilip Konyaspor'un ofansif oyun anlayışı, önde ve baskılı oynama isteği, iki taraf açısından da oyunu giderek geçiş oyununa dönüştürdü. Bol bol hızlı ataklar izledik. Geçiş oyunlarında Ahmet Hassan mı Cikalleshi mi derseniz tartışmasız cevabım Cikalleshi olur. Oyun set oyununa döndüğünde  ise sırtı dönük ve güçlü bir oyuncu olarak Ahmet Hassan'ı tercih etmek daha makul bir mantıklı bir tercih olur. Bu kadar hızlı oynanan bir oyunda Cikalleshi/Ahmet Hassan değişikliği oyunun gidişatına pek uymadı gibi.

  Olur Böyle Şeyler Canım!
  Konyaspor iyi ve etkili oynadığı, gerçekten galibiyeti hak ettiği karşılaşmadan Uğurcan'ın olağanüstü performansı ve yediği talihsiz bir gol sebebiyle iki puan bıraktı. Amir Hadziahmetoviç'in başına gelen bir talihsizlik, bahtsızlık, şanssızlık, ne derseniz artık.  Çok fazla takılmamak lazım. Derler ya topun canı var, bazı pozisyonlarda top sevecek.  Bu sezon Konyaspor orta sahasının beyni Amir ve bu görevi de gayet iyi yapıyor. Futbolda olur böyle şeyler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR