Şerife Şenyıl

Şerife Şenyıl

Önce Selam Sonra Kelam

Önce Selam Sonra Kelam

Kıymetli okurlarım bu yazımda ilk olarak sizlerle tanışmak istiyorum. Benim adım Şerife soyadım Şenyıl.

Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden mezun oldum. Aslında çok da eski mezunlardan sayılmam.2022 mezunuyum. Konyalıyım. Konya’da yaşamaktayım. İnşallah sizlere en güzel şekilde faydalı olmaya çalışacağım. 4 kardeşiz. En küçükleri benim.

Konya herkesin bildiği gibi Mevlana şehridir. Gönüllerin şehridir. Neden yazmaya başladınız diye soracak olursanız şunu söyleyeyim: Bazen bir cümle insanın hayatını değiştirip dönüştürebilir. Ben de sizlerin bakış açısına yeni ufuklar açabilmek duasıyla başladım. Ne demişler söz uçar yazı kalır. Yazımızın her daim akıllarda kalma ümidiyle bir yola çıktık. Bu yolda en güzel şekilde ilerleyebilmeyi Rabbim nasip etsin. Bu yolda muvaffakiyetler ihsan eylesin.

Şöyle bir de kısaca hobilerimden bahsetmeyi isterim. En çok zevk aldığım konulardan bir tanesi okumak. Hepimizin de bildiği gibi Rabbimizin ilk emridir. Yaradan Rabbinin adıyla oku. Alak suresinin ilk ayetleridir. Alak suresi Kuranı Kerimin 96.suresidir. 19 ayetten oluşur. Mekke döneminde inmiştir. Bir diğer hobimden bahsetmek istiyorum. Gezmek. Gezmek aslında insanın ufkunu açan en güzel yelkendir. İnsan öğrendiği bazı bilgileri gezerek daha etkili şekilde pekiştiriyor. Özellikle görsel hafızası olan insanlar görmeyi istiyor. Gezmeyi istiyor. Böylelikle çok daha kalıcı bellekte yer almış oluyor. Özellikle tarihi mekanları gezip görmek. Misal Kapu Camisidir. Kapu Cami 17.yy Osmanlı dönemine ait tarihi bir camiidir. Konya’da bulunmaktadır. Görülmesi gereken ve bir vakitte olsa namazın eda edilmesi gerektiği camilerden birisidir.

Allah herkesi iyilerle, merhametlilerle, dürüstlerle, dosdoğru insanlarla karşılaştırsın.

Amin.

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Şenyıl Arşivi
SON YAZILAR