Kasım Göçer

Kasım Göçer

Sistemli ve etkili oyun kazandı!

Sistemli ve etkili oyun kazandı!

Sezen Aksu şarkısı gibi

Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı, bitsin artık bu hasret bulaşalım gayrı

Sadece bir buçuk yıldır tribünler, yeşil saha ile ayrı kalsa da bize yıllar gibi geldi.

Başakşehir maçı ile taraftarına kavuşan Konyaspor bu ilk buluşmayı galibiyetle kutladı.

İlk hafta Sivas maçı dahil bugün de sahada ne oynadığını bilen özgüveni yüksek bir takım izledik.  Maça gelmeyenler bu sezon çok şey kaçıracak. Bu sebeple Konyaspor taraftarlarına tavsiyem, (aşı ile ilgili komplo teorilerine kulak asmasınlar) aşılarını olsunlar maça gelsinler. Çünkü bu takım izlenir.

İlhan Palut geçen yıl sezon ortasında geldi, kendini garanti altına alacak puan baremine ulaşmak için sistem üzerinde çok çalışamadı. Daha çok skor odaklı anlık değişken taktiklerle oynadı. Ancak bu sezon başka. Bir kere Konyaspor sezon öncesi kampını iyi değerlendirmiş. Fizik kondisyon olarak hazır olması bir yana sistemli bir takım görüntüsü vermesi çok olumlu bir durum.

Takım 4-3-3 sistemini benimsemiş, elbise üstüne uymuş görünüyor. Geri dörtlüsü zaten takımın en sağlam yeri. Öndeki üçlünün en kilit adamı ise Amir. Hem oyun kurma hem orta saha savunması anlamında merkezdeki pozisyonu ile hoca takım liderliği görevini Amir’e vermiş görünüyor. Amir ise bu rolü çok çabuk benimsemiş. Bu sezon çok farklı bir Amir izleyeceğiz. Allah sakatlık vermesin.

Amir’in sağında Soner solunda ise Mpoku konumlanıyor. Burada soru işareti Mpoku’da. Kariyerine baktığımızda ağırlıklı sol açık oynamış bir oyuncu. Sol açık oynadığında sürekli skor üretmiş. Böyle bir oyuncuya savunma görevi de verip oyuncuyu sol içte oynatarak ne kadar verim alınabilir şüphelerim var. Konyaspor’un yediği golden önce Başakşehir’in direkten dönen topunda Mpoku’nun kaptırdığı topun etkisi vardı. Buna karşılık maçın ikinci devresinin başında sol kanatta çizgi üzerinde attığı bir çalım var ki klas bir kanat oyuncusunun yapabileceği bir işti.

İkinci yarı önce Mpoku’nun yerine Rahmanoviç sonra Soner’in yerine Serdar’ın girmesiyle beraberlik golünü atan Endri Çekici ve Rahmanoviç, Amir ile birlikte ortadaki üçlüyü oluşturdu. Aslında Soner-Serdar değişikliği hocanın maçı kazanmayı istediğini, beraberliğe razı olmadığını gösteriyordu. Endri ve Amar sürekli ileri çıkıp geri dönerken pozisyon almakta gecikince zaman zaman Amir’in ikazlarına maruz kaldılar.

Oyun hakimiyetini sürekli elinde tutan Konyaspor sistemli ve etkili futbolunun karşılığını Cikalleshi’nin golüyle aldı. Cikalleshi şu an kadroda alternatifsiz. Golden sonra formasını çıkararak sarı kart görmesi düşüncesizce bir hareket.  Cezalı duruma düşse yerine oynayacak oyuncu yok, en azından Kravets futbol oynamaya ikna oluncaya kadar ya da transfer yapılıncaya kadar bu böyle. (Kravets mevzuuna uzatmamak için sonraki yazılarımızda devam edelim.)

Galibiyet golünden sonra İlhan Palut’un Adil’i alarak stoperleri üçlemesini kendisine yakıştıramadım. Durduk yere kalan dört beş dakikada Başakşehir’i üzerine çekti. Saati göstererek maçın son anlarını bitirmek zorunda kaldı. Bence bu hamleye hiç gerek yoktu.

Ben  Başakşehir karşısında tam bir teknik direktör takımı, sistem takımı izledim. İyi bir takım izledim. Siz en iyisi maça gelin ve bu takımı izleyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR