Büşra Gülşah İyikan

Büşra Gülşah İyikan

Vazgeçilmez çiçek Aloe Vera

Vazgeçilmez çiçek Aloe Vera

Aloe vera artık daha fazla hayatın içinde…Evimizin zgecilmez Çiçeği Aloe verayi bu yıllarda evler de, bahçelerde, balkonlarda daha sık görmeye başladım. Hep merak etmisimdir bu nasil bir çiçek diye… Her yaraya, sivilceye, yaniklara iyi geliyor hatta yarayi yok bile ediyor. Biraz arastirdim bu çiçek nedir diye… Ve sizinle de paylasmak istedim.

Aloe Vera, Türkçesi ise Tıbbi Sarı Sabır olan bitkinin kozmetikte kullanılan kısmı geniş ve tombul yapraklardan elde edilen jel kısmıymis. Aloe vera bitkisinin cilt için en önemli etkilerinden biri sivilce tedavisidir. Aslında, aloe vera, günümüzde yüz kremleri, yüz temizleme ürünleri, yüz maskeleri, vücut losyonları, banyo sabunları ve daha birçok cilt bakım ürününde önemli bir bileşen olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Aloe vera jeli, vitaminler, mineraller, enzimler, saponinler, amino asitler, şekerler ve salisilik asitlerden oluşur. O nedenle sivilce gibi cilt problemleri için en etkili ilaçlardan biri olması doğaldır.

 

SİVİLCE İÇİN ALOE VERA NEDEN KULLANILIR?
1. Aloe vera bakterilerle savaşır, sorunun kökenine ulaşarak sivilceyi iyileştirir.
2. Aloe vera iltihabı rahatlatır
3. Aloe vera lezyonların iyileşmesini hızlandırır
4. Aloe vera cildi nemlendirir ve besler.

SİVİLCE İÇİN ALOE VERA NASIL KULLANILIR?
Bir aloe vera yaprağını kesin ve içindeki jeli pamuk yardımıyla sivilcelerin üzerine sürün. 10 saat beklettikten sonra soğuk su ile durulayın. Sivilce temizlenene kadar bu ilacı her gün tekrarlayın.

ALOE VERA VE LİMON SUYUNU BİRLEŞTİRİN
1 tatlı kaşığı aloe vera jeli ile 2 çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Karışımı sivilceli bölgelere sürün ve 10 dakika bekletin, sonra soğuk su ile durulayın. Bu tekniği iki ila üç hafta boyunca günde bir kez yapın.

 

ALOE VERA, SÜT VE ŞEKER KARIŞIMI
1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı süt ve 2 yemek kaşığı aloe vera jelini karıştırın. Karışımı yüz maskesi olarak tüm yüzünüze sürün ve 30 dakika bekletin. Ardından ılık su ile yıkayın. 4 haftaya kadar her gün prosedürü tekrarlayın.

ALOE VERA VE ÇAY AĞACI YAĞI
3 damla çay ağacı yağı ile 1 yemek kaşığı aloe vera jelini karıştırın. Pamuk yardımıyla sivilceye sürün ve yaklaşık 20 dakika bekletin. Ardından ılık su ile durulayın. Bunu üç ila dört hafta boyunca günde bir kez yapın.

ALOE VERA VE GÜL SUYU
1 bardak gül suyuna 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin ve karıştırın. Her gün yüzünüzü yıkamak için bu suyu kullanın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra, karıştırdığınız 2 damla çay ağacı yağı ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağını bir pamukla sivilcelere sürün. 15 ila 20 dakika bekletin. Bu prosedürü iki ila üç hafta boyunca günlük yapın.

KOZMETIKTE ALOE VERA KULLANIMI
Kozmetik alanında en çullanılan Aloe Vera türü Aloe Barbadensis.  Bu şekilde kozmetikte saf Aloe Vera suyu, Aloe Vera içeren tonikler, losyonlar, kremler, dudak nemlendiricileri, şampuanlar, hatta bir çok makyaj ürünleri üretilebiliyor.  Bu şekilde üretilen Aloe Veralı kozmetikler nemlendirici, anti-age, cilt yatıştırıcı olarak tercih ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Gülşah İyikan Arşivi
SON YAZILAR