İsmail Poçan

İsmail Poçan

Yine kaybedeceksiniz..

Yine kaybedeceksiniz..

15 Temmuz darbe girişiminin ardından istediklerini alamayan Türkiye’nin iç ve dış düşmanları boş durmuyor. 

Bir taraftan dışarıdaki düşmanlarla uğraş, diğer taraftan da kendi içindeki laf anlamazlara, düşmanların destekçileriyle uğraş…

Yaşananlardan sonra devletimizin milletimizin hakikaten çok güçlü olduğunu bir kez daha gördüm…

100 sene önce bu millete diz çöktürmek isteyenler hayallerinden vazgeçmiş değil. Bunu gerçekleştirmek için Türkiye’nin önünü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tam darbe girişiminden sonra biraz normalleşme oluyor derken bu seferde diğer terör örgütleri çıkıyor. FETÖ, PKK, DAEŞ saldırıyor.

Düşman her yerde. Ecdadımın açtığı kanayan yaralarını bu şekilde dindirmek istiyorlar.

Diyarbakır’da, Mardin’de, Van’da, Elazığ’da bu tür olaylara devam edecekler. Bizim yapmamız gereken ise yakaladığımız birlik ve beraberliği sürdürmek. Çünkü onlara bu o kadar koydu ki yediremiyorlar. O katiller hiç bitmeyecek.

 Ama bu vatanı bölmek isteyenler sürekli önüne bir engel koymak için denemedik yol bırakmayanlar yine kaybedecek.

SESSİZ TEHLİKE

Günlük yaşantımızda herkesin yaşadığı sorunları bizde yaşıyoruz. İnsanlar o kadar umursamaz, anlayışsız olmuş ki en ufak bir uyarı da kavgaya hazırız. Son zamanlarda elektrikli bisikletler iyiden iyiye yaygınlaştı. Çocuğunda, gencinde yaşlısında sokaklarda caddelerde kaldırımda. Kısacası aniden burnunuz dibinde sessizce bitiveriyor. Almak ve kullanmak için hiçbir şart yok. Alıyorsun ve biniyorsun. Ama kullananların çoğu hızlı ve dikkatsiz. Kazaya ramak kalıyor hep. Birde o beynine işleyen düdükleri var. Adam sanki ambulans gibi düdükle yol istiyor. Senin tepene çıkacak.

Tepki gösterdiğinde bahanesi de hazır. ‘Düdüğü niye çalıyoruz’.

Bunların kullanımına bir düzenleme gelmeli. Herkese satılmamalı ve kullanmamalı. Böyle devam ederse daha çok tehlikelere yol açacak. Birde her ne kadar söylense de kendi bildiğini okuyan dolmuş şoförleri de var. Yetişmesi gereken dakikasını doldurması için ralli yapmasına ve onca insanı tehlikeye atmasına kimse göz yumamaz. Karşı tarafı da tehlikeye atıyor. Ve dünya umurunda değil. Kaç kere söylendi şikayet edildi. Ama tınlayan ve kontrol eden kimse de yok.

Tıklım tıklım yaz gününde klimasız rallici otobüs şoförlerini hiç söylemiyorum bile.

ADALET NERDE

Geçen hafta Konya’da oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında Galatasaray’a 1 maç seyircisiz oynama cezası! verilmiş. Bu yapılanlar karşısında bu biraz ödül mü ceza mı bilemiyoruz ama geçen sezon Konya’da küfür olmadığı halde Atiker Konyaspor’a ceza verip tribün kapatanlar bu maçta edilen küfürleri duymamış anlaşılan. 1 maçta nedir dalga geçer gibi. Yapılanlardan sonra Galatasaray’ın sahası en az 5 maç kapatılması gerekirken 1 maç kapandı. Adalet nerde diye sormadan geçemiyor insan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR