Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Yine mi?

Yine mi?

Covid-19’un yeni varyantı olan Eris eski günlerin geri geleceği korkusuna neden olurken, geçtiğimiz günlerde endişeleri artıran yeni bir gelişme daha yaşandı.

Pandemide hepimizin telefonuna zorla yüklenen, gittiğimiz her yerde sürekli uygulamayı açıp kendimizi akredite ettiğimiz, hastalığın kontrolünü sağlamak için kullanılan 'Hayat Eve Sığar' uygulaması aylar sonra ilk defa güncellendi.

Durup dururken gelen bu güncelleme elbette kafaları karıştırdı.

Hatta öyle ki; Sağlık Bakanlığı’nın Eris varyantına yönelik bir çalışma yürüttüğü ve tıpkı Covid-19’da yapılan uygulamalar gibi yeniden bir kapanma sürecinin başlayacağı iddiaları ortaya atıldı.

Bunun üzerine, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de eris varyantı vakalarının görüldüğünü açıklamış ancak şuan herhangi bir tedbire gerek olmadığını, bu hastalığı çok iyi tanıdığımız için endişeye gerek olmadığını söylemişti.

Bakan Koca dün yaptığı bir başka açıklamayla da, Covid-19 sürecinde yaşanan toplumsal sıkıntılara, hayatın durmasına neden olan uygulamalara geri dönülmeyeceğinin işaretlerini verdi.

Türkiye'nin sağlık konusunda bağımsız bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Koca, Covid-19 aşısının yeniden toplu olarak yapılmasını gerektiren bilimsel bir durum olmadığını söyledi.

Küreselcilerin peşine takılan bazı çevrelerin tüm toplumu topluca aşılama sevdasına noktayı koydu.

Bakan Koca bence iyi yaptı.

Açıkçası bu saatten sonra yeni bir salgın çıksa bile bir Allah’ın kulu aşı yaptırmaz. Kimse mesafeyi falan da takmaz. Maske takan kimseyi de bulamazsınız. Esnaf asla iş yerine kapatmaz.

Neticede artık tecrübelendik.

Hatta şerbetlendik.

Fakat 2 haftadır gözlemlediğim bir şey var.

Neredeyse herkes hasta. Birçok kişinin söylediği gibi bunun okulların açılmasıyla bir ilgisi olabilir ama bir gerçek var ki ortada adı konulmamış bir salgın var.

Allah kimseyi düşürmesin, epeydir hastanelere gitmiyordum.

Geçenlerde ufak bir rahatsızlığım için hastaneye gitmek durumunda kaldım.

Hem Konya Şehir Hastanesi’nde hem de Numune Hastanesi’nde iğne atsanız yere düşmez.

Şehir Hastanesi’nde bütün poliklinikler ana baba günü. Acil servis deseniz o da öyle.

Numune Hastanesi’nde ise acil servis dolu. Bütün polikliniklerin ve muayenehanelerin önünde insanlar sıra bekliyor.

Sanki bütün Konya aynı anda hasta olmuş da hastanelerin yolunu tutmuş gibi. İnsanlar hastanelere adeta kamp kurmuş durumda.

Ortalıkta adı konulmamış bir salgın var. Ne gribe benziyor ne de Covid-19’a…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR