Erol Çimen

Erol Çimen

R E F E R A N D U M

R E F E R A N D U M

“Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.”

 Bu sözü ben demiyorum. Bu memleketin kurtarıcısı GAZİ MUSTAFA KEMAL diyor.

         Cumhuriyet kurulalı beri ne zaman devlet ve millet barışsa memleket kalkınmış, ne zaman devlet ile millet kavga etse memleket geriye gitmiştir.

        Cumhuriyet tarihimizde devletle millet Mustafa Kemal Atatürk zamanında barışmış, yüzü koyun yatan Osmanlı ayağa kalkmış, yedi düvelle savaşmış, düşmanı denize dökmüştür.

        Daha sonra Merhum Adnan Menderes zamanında devletle millet barışmış, hızlı bir kalkınma hamlesi başlatılmıştı. Fakat içimizdeki ve dışımızdaki hainler yok bebek davası, yok köpek davası diyerek Adnan Menderes’i astılar.

         70 li yıllarda sağ-sol çatışmaları 12 Eylül 1980 ihtilaline kadar devam etmiş,7000 adet vatan evladı yok yere ölmüştür. İhtilal kardeş kanını durdurdu. Yeni bir anayasa yazıldı, referanduma sunuldu %91,5 oyla kazandı. İhtilali yapanlar bir parti kurdurdular, başınada Sunalp paşayı getirdiler. İhtilalciler ona oy verilmesini istiyorlardı. Ama bu millet askere oy vermedi. Kendisi gibi sivil olan Turgut Özal’a oy verdi.

         Rahmetli Turgut Özal sağ ile solu birleştirdi.Devletle milleti tekrar barıştırdı.Türkiye ilerlemeye-

başladı, çağ atladı. Hainler yine boş durmadılar. Turgut Özal’ı zehirliyerek öldürdüler.

         28 Şubatta post modern darbe yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan hükümetini düşürmek istediler.

Ama hükümet rest çekti. Ak Partiye kapatma davası açtılar. Anayasa Mahkemesi Ak Partinin kapatılmaması yönünde oy kullandı. Ak Parti kapatılmadı.

          O dönemde bir yiğit vatan evladı çıktı “Milletin üzerinde hiçbir güç tanımıyorum.”dedi. Hainler O yiğit vatan evladını da öldürdüler. O yiğidin adı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’idi. Mekanı cennet olsun.

          Ak Parti cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyordu. Ortaya 367 garabeti çıkardılar. İçimizdeki ve dışımızdaki hainler milletin değerlerine bağlı birisinin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlardı.367 garabetini onun için çıkardılar. Ak Parti anayasa maddelerini mecliste değiştirerek  cumhurbaşkanını millet seçsin dedi ve referanduma götürdü. Bu necip millette EVET Cumhurbaşkanını millet seçsin dedi.

Abdullah Gül den  sonra  Recep Tayyip Erdoğan’ı millet seçti.

        Şimdiki referandumda;  daha evvel  EVET diyerek seçtiğimiz Cumhurbaşkanı ile ilgili kanunların  düzenlenmesi için yapılan değişikliklerin millete sorulmasıdır. Birilerinin iddia ettiği gibi rejim değişik liği falan değildir. ALLAH bu millete birlik, dirlik ve düzen versin. Amin.Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR