Kasım Göçer

Kasım Göçer

Değişen tandem Konyaspor’un oyununu bozdu!

Değişen tandem Konyaspor’un oyununu bozdu!

Abdülkerim ve Ahmet Çalık’ın cezalı olması ve stoper tandeminin baştan aşağı değişmesi Konyaspor’un oyununu da etkiledi. Anicic ve Adil sürekli yana ve kısa paslarla oyunu başlattı. Bu sebeple Konyaspor tümüyle Amir ve kanat bekleri üzerinden oyun kurmak zorunda kaldı. Stoper tandeminin sürekli kısa paslarla topu yana kullanarak oyuna başlaması Skubic ve Guilherme’nin de sürekli geride topla buluşmasına sebep oldu. Bu durum bir zincirin parçaları gibi oyunun tümünü etkiledi. Kanat bekleri yeteri kadar hücum organizasyonlarına dahil  olamadı. Dolayısıyla stoper tandeminin oyun kurmak için sorumluluk almaması  Konyaspor’un tüm oyununu etkiledi ve Konyaspor’un oyun anlayışında başat role sahip  kanat beklerinin hücuma dahil olmasını olumsuz etkilediği gibi oyun temposunu da düşürdü.  

ADİL KENARDAYKEN KONYASPOR İLK GOLÜ YEDİ
Konyaspor’un bu maçtaki şansı maçın başında Djilobodji’nin gereksiz hareketinin VAR’a takılıp Konyaspor’un maçın başında penaltı vuruşuyla öne geçmesiydi. Beraberlik golünü yiyene kadar Konyaspor açısından direkten dönen top haricinde  oyunun  gidişatı çok kötü değildi. Aslında direkten dönen top başka bir zafiyetin sinyalini vermişti. Ancak beraberlik golünde Konyaspor’un asıl talihsizliği sakatlanan Adil kenarda tedavi görürken kullanılan bir duran top ortasından golü yemesi oldu. Bu golü yemese belki ikinci yarı çok fazla risk almadan daha çok kontratak şansı yakalayacak, Gaziantep’in hızlı kanat oyuncularına çok fazla fırsat vermeyecekti.

DİREKTEN DÖNEN TOP MAĞLUBİYETİN SİNYALİNİ VERDİ
Karşılaşmanın başında Konyaspor 1-0 öne geçtikten hemen sonra Gaziantep FK’nin direkten dönen topu o zaman fark etmesek de aslında kötü senaryonun sinyalini vermiş oldu. Bu durumu maç içinde normal bir pozisyon olarak algıladık.  Belki de Konyaspor’un ikinci yarı bu pozisyonun aynısı fotokopi gibi iki gol yiyeceği hiç kimsenin aklına gelmemişti.  Konyaspor’un yediği ikinci ve üçüncü gollerde de aynı ilk yarıda Gaziantep’in direkten dönen topunda olduğu gibi hızlı gelişen kanat hücumu sonunda yapılan kenar ortasına müdahale etmekte zorlanan bir Konyaspor savunması gördük.   Her iki golde de sağ kanat savunması adam kaçırdı. İlk golde Skubic ikinci golde Barış Yardımcı dönemedi. Yine aynı şekilde iki golde de Adil’in çabuk bir oyuncu olmaması, eşleşmelerde ağır kalması ve adamını kaçırması etkili oldu. Adil önce Muhammet Demir’in sonra da Figueiredo’nun çok uzağında kaldı.  

OYUNCU DEĞİŞİKLERİ MAĞLUBİYETİ DEĞİŞTİREMEDİ

Genel anlamda Konyaspor’un set hücumlarında orta sahadaki top kayıpları da Konyaspor’un futbolunu kötüleştiren faktörlerden birisiydi.  Soner kötü günündeydi. İlhan Palut yabancı kontenjanına takılmadan Soner’i oyundan çıkarmak için Skubic - Barış değişikliği de yapmak zorunda kaldı. M’poku da kötü oynuyordu fakat takım mağlup durumda olduğu için hoca Soner’i çıkarmayı tercih etti. Endri oyuna girdikten sonra orta saha daha dirençsiz hale geldi, Gaziantep FK daha çok topa hakim olmaya başladı. Ancak topa daha çok sahip olan taraf bu karşılaşmada genellikle gol yedi. Bu sefer Gaziantepspor savunması çizgi halinde yakalanınca Konyaspor Sokol Cikalleshi ile yeniden skora dengeyi getirdi.  İlhan Palut skoru tutmak için M’poku yerine Oğulcan’ı oyuna aldı. Ancak 2-2’den sonra Gaziantep’in daha çok öne çıkacağını düşünürsek ağır Ahmet Hassan’ın oyuna girmesi anlamsızdı. Tüm bu değişikliklere rağmen savunmadaki zafiyetler Konyaspor’un ligin ikinci mağlubiyetini almasını engelleyemedi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR