İsmail Koç

İsmail Koç

Dersimiz “15 Temmuz”

Dersimiz “15 Temmuz”

Bir eğitim öğretim döneminin daha başında bulunuyoruz. Türkiye’de 18 milyon öğrenci bu hafta ders başı yaptı. Bu sene okullar 15 Temmuz darbe kalkışması ve halkın kendi iradesine sahip çıkmasıyla her zamankinden farklı bir şekilde açıldı. Çünkü bu sene okullar OHAL döneminde açılıyordu.

15 Temmuz’un ardından OHAL’de okullar açılınca da ilk derste konu da 15 Temmuz oldu. İlk derste Türkiye genelinde tüm okullarda 15 Temmuz Şehitleri anma etkinliği gerçekleştirildi. Bununla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı olan (EBA) bünyesinde iki adet film hazırlandı ve yeni eğitim öğretim yılının ilk dersinde bu filmin gösterimi yapıldı.

Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen ders kitaplarına ek olarak 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anısına hazırlanan kitapçık dağıtıldı. Şimdiki çocuklar çok zeki ve her şeyin farkındalar ancak doğru kaynaktan doğru bilgi almaları için bu uygulama önemliydi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye genelinde FETÖ ile mücadelede en çok mücadele eden müdürlüklerden biri oldu.  Bu kapsamda Konya’da 1033 öğretmen ihraç edildi. Bu ihraçlardan sonra olası öğretmen açığı konusu akıllara gelse de zaten yüzde yüze takın bir öğretmen doluluk oranına sahip olan Konya, bu durumdan hiç etkilenmedi. 

Konya’da FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 18 eğitim kurumuna el konularak milletin hizmetine sunuldu. Ayrıca bu okullara da 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verilerek ölümsüzleştirildi.

Konya eğitimde FETÖ ile en fazla mücadele eden iller arasında yer alıyor. Elbette ki bu mücadelede de Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un katkısı yadsınamaz. Mukadder Gürsoy 15 Temmuz ve sonrasında son derece sağlam bir duruş sergiledi.

FETÖ ile mücadelede eğitim çok önemli bir yer tutuyor. Hastalıklı bazı düşüncelerin körpecik beyinlere enjekte edilmesinin önlenmesi gerekiyordu. Paralel yapı ile mücadelede her kurumun mücadelesi önemli ve değerliydi ancak Eğitim alanındaki diğerlerinden bir nebze daha önem arz ediyordu. Çünkü söz konusu geleceğimizdi.

15 Temmuz’u ve öncesinde yaşanan demokrasiye müdahale çabalarını çocuklarımıza iyi anlatmalıyız. İyi anlatmalıyız ki 15 Temmuz ve benzerleri bir daha yaşanmasın…

Dün çok önemli bir gündü.19 Eylül Gaziler Günüydü.  Gazilerimiz vatanımız için gözlerini bile kırpmadan şehadeti amaçlayan kahramanlardır. 15 Temmuz’da bir kez daha gördük ki bu ülkenin evlatları eskiden olduğu gibi günümüzde de yeri geldiğinde vatanı için canını feda etmekten bir an bile çekinmiyorlar. Şehitlerimiz ile birlikte vatanı milleti, namusu için elini, kolunu, bacağını feda eden tüm gazilerimize selam olsun. Vatan size minnettar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR