İsmail Koç

İsmail Koç

KONYA’NIN YERLİ GURURU

KONYA’NIN YERLİ GURURU

Konya geçmişten getirdiği birikim ve bir başkent olması sebebiyle her zaman turizm anlamında hareketli bir şehir olmuştur.

2016 yılında turizm sektörünün sıkıntılı olduğu zamanlarda büyük şehirlerde otellerin doluluk oranı yüzde 30 seviyelerine düşerken Konya’daki doluluk oranları yüzde 65’in altına düşmemiş.

Sadece bu veri bile Konya turizminin potansiyeli hakkında ipuçları veriyor.

Eskiden turizm ve otelcilik sadece konaklamadan ibaret olarak görülüyordu. Ancak günümüzde oteller kongrelere, sempozyumlara, düğünlere, yemeklere ev sahipliği yapıyor. Hatta kahvaltı organizasyonları bile artık sadece otellere yapılır hale geldi. 

Bu anlamda Konya’da turizm geliştikçe yeni yeni otellere de ihtiyaç duyuluyor ve devamlı olarak şehre yeni oteller açılıyor.

Konya’da şu anda faaliyet gösteren 6 adet 5 yıldızlı otel var.

Bunlardan bir tanesi de Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya.

Bayır Diamond Hotel & Convention Center’i diğerlerinden ayıran ise her hangi bir zincir otel grubuna bağlı olmayıp tamamen Konya’nın öz sermeyesi ile yaptırılmış ilk 5 yıldızlı ve alkolsüz otel olması…

Gezip görme imkânı buluğumuz otele çok büyük emek harcanmış. Her aşaması titizlikle düşünülmüş, diğer otellerde yaşanılan aksaklıklarla karşılaşmamak için adeta kılı kırk yaran bir çalışma yapılmış.

Bunda tabi ki otel müdürü Kazım Öztoklu’nun mesleki tecrübelerinin ve otel inşaatına ilk kazma vurulduğundan beri işin başında olmasının çok büyük payı var.  

Otelin planlaması ve inşaatı tam 3 yıl sürmüş.

Otel her anlamda 5 yıldızın da hakkını veriyor. Hem bulunduğu lokasyon itibariyle hem de konsepti bakımından Bayır Diamond Hotel & Convention Center adını önümüzdeki yıllarda daha çok duyacak gibiyiz.

Otel ile ilgili en önemli özelliklerden biri de personelleri olsa gerek. Başta otel müdürü Kazım Öztoklu olmak üzere tüm otel personelinin güler yüzlü ve içten olduklarını söylemek abartı olmayacaktır.

Otel’in sermesi yerli olduğu gibi işletmede kullanılan ürünlerde de yerli ürünler tercih edilmeye çalışılıyor.

Bu da son derece çok önemli bir özellik.

Ayrıca otelde kağıt tüketiminin önüne geçmek adına yönlendirme ve bilgilendirmeler dijital ekranlarla sağlanıyor. Bu sebeple de işletme yakında çevreci yeşil bayrak almaya hak kazanacakmış. 

Pek çok firmanın parayı Konya’da kazanıp, vergisini İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde ödediği düşünüldüğünde Bayır ailesinin Konya’ya yaptığı yatırım çok daha önem kazanıyor.

Bayır Diamond Hotel & Convention Center Konya bu anlamda bulunduğu sektörde çok önemli bir açığı kapatıyor.

Bir otel yatırımının 100-150 kişiye istihdam kapısı olması, dolaylı olarak yaklaşık 50 farklı sektörü desteklediği düşünüldüğünde bu gibi yatırımların önemi daha iyi anlaşılıyor.

Tamamen Konya’nın yerli sermayesiyle Konya’nın hassasiyetleri gözetilerek açılan bu kurumun şehir tarafından sahiplenilmesi gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR