Kasım Göçer

Kasım Göçer

Keşke Ömeroviç sezon başı gelseydi, keşke bu kadro sezon başı kurulsaydı

Keşke Ömeroviç sezon başı gelseydi, keşke bu kadro sezon başı kurulsaydı

Konyaspor Rize deplasmanında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen hasret kaldığı üç puana yine kavuşamadı. Ömeroviç geldiğinden bu yana Konyaspor gerçekten iyi futbol oynuyor. Ancak bazen basit savunma hataları, bazen şans, bazen de hocanın yanlış oyuncu tercihleri, galibiyeti hak eden oyunu ortaya koymasına rağmen Konyaspor'un kazanmasına mani oldu.

Rizespor lig beşincisi, İlhan Palut ile Avrupa Kupaları bileti almaya çalışıyor. Ömeroviç'in Konyaspor'u Rizespor deplasmanında en az rakibi kadar iyi oynadı. Ancak Konyaspor maalesef küme düşme hattından çıkmaya çalışıyor. İnsan düşünmeden edemiyor, keşke bu kadro sezon başı kurulsaydı, keşke Ömeroviç sezon başı gelseydi. Önceki yönetimin hatalarını yeni yönetim telafi etmeye çalışıyor. Üstelik çok zor ekonomik koşullar altında, doğru dürüst destek almadan bu işi yapmaya çalışıyor.

Rize deplasmanında Konyaspor net pozisyonları harcadı, topu direkten döndü, deplasmandan bir puanla döndü. Ancak acil olarak üst üste kazanmaya bir üç puan serisine ihtiyaç var. Takım bunu yapabilecek oyunu oynuyor. Küme düşme hattından uzaklaşsa ve rahatlasa bu takım daha güzel futbol vaadediyor. Şu an en büyük sorun, küme düşme stresi.

Ömeroviç sonrası oyuncuların bireysel performansında da artış var. Nzonzi'ye adeta güncelleme gelmiş. Cebrail formayı unuttuktan sonra şans buldu, ilk yarı kalecinin hatalı pozisyonunda hızır gibi yetişip rakibin muhtemel golünü çıkardı. İkinci yarı çizgiden top çıkardı. Takımın mağlup duruma düşmesini engelleyerek kazanılan bir puan da etkili oldu.

Yeni transferlerden Ndao, Ethemi'ye göre daha etkili oynadı. Ancak her iki yarı da girdiği iki pozisyonda şut atmak yerine pas vermeyi tercih edince Konyaspor golden oldu. Oğulcan'ın karşı karşıya golü kaçırması, Uğurcan'ın direkten dönen topu, dizleri dövdürdü. Rakip kaleci Gökhan da iyi günündeydi. Etkili kurtarışlar yaparak kalesini gole kapadı.

Sıfır sıfıra rağmen iyi futbol izledik. İki takım da topu kontrol etmeye, pas yapmaya çalıştı. Buna bağlı olarak topun oyunda kaldığı süre uzadı. Gerçekten şu oyun Konyaspor'un bulunduğu yerin karşılığı değil.

Konyaspor'un ihtiyacı olan sadece bir üç puan. İnanıyorum ki o üç puan Ankaragücü maçında gelecek, Konyaspor şeytanın bacağını kıracak ve alt sıralardan önümüzdeki haftalarda hızla uzaklaşacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR