Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, Hatay’da hata yapmadı!

Konyaspor, Hatay’da hata yapmadı!

Konyaspor, Hatayspor deplasmanında Ahmet Çalık’ın hatası ile karşılaşmaya 1-0 mağlup başlasa da maçı 3-1 kazanarak hata yapmadı. İstanbul medyası her ne kadar görmek istemese de lider Trabzonspor’u takibe devam eden tek takım oldu. Ligin ilk yarısını ikinci sırada bitirmeyi de garantiledi.

Maçın analizine geçersek ilk önce İlhan Palut’un ilk 11 tercihine değinmek gerekiyor. İlk göze çarpan değişiklik Soner Dikmen yerine Mpoku’nun başlamasıydı. Hatayspor gibi tüm takımların çekinerek gittiği bir deplasman maçında sahaya sürdüğü 11 aslına bakılırsa hocanın rakipten korkmadığını oynamak ve kazanmak istediğini gösteriyordu. Son haftalardaki favorisi Rahmanoviç ilk 11 başlarken birkaç maçtır vasat bir görüntü çizen Cikalleshi’yi 90 dakika sahada tuttu. Geçen hafta maçı kurtaran Endri Çekici ise bu maçta forma yüzü göremedi.

Mpoku’lu orta sahanın savunma direnci daha düşük olsa da topa hakimiyeti daha fazla oluyor. Bu sebeple Konyaspor maça daha hareketli başladı,  Ahmet Çalık’ın ikramı ile rakip öne geçince bir süre bozulsa da kısa süre içinde oyun hakimiyetini tekrar ele aldı ve Mpoku’nun enfes golüyle skora denge geldi.  Adekugbe Serdar Gürler’e yaptığı iki sarı kartlık faul sonucu oyun dışı kalınca Konyaspor için maç daha kolaylaştı, ancak on bire onbir oynanan bölümde de Konyaspor topu daha iyi kullanan taraftı.

İkinci yarı Hatayspor bir kişi eksik oynasa da açık bir futbol tercih etti. Orta sahalar hızlı geçildi. Konyaspor’da günün adamı Mpoku takımını öne geçirdikten sonra oyun formatı değişmedi. Günün talihsiz ismi Ahmet Çalık kırmızı kartla oyundan çıktıktan sonraki periyotta Konyaspor farkı artırma düşüncesinden taviz vermeyince bol pozisyonlu bir karşılaşma izlemeye devam ettik. Perdeyi  adeta koşmayıp da uçan Michalak’ın asisti ile Ahmet Hassan kapattı .

Sekiz yabancı kuralı az kalsın Konyaspor’un başına iş açıyordu. Ekrandan anladığım kadarıyla Michalak oyuna girerken Serdar Gürler işaret edilince birden ortalık karıştı. Serdar kendisinin çıkamayacağını işaret etti. Çünkü Konyaspor maça dört değil üç yerli ile başlamıştı. Mpoku’nun yerine Soner’in girmesiyle çözüm bulundu.

            Hızı ve çalımlarıyla Adekugbe’yi oyun dışı bıraktıran Serdar Gürler oyundan çıkmadan önce gördüğü gereksiz sarı kart sebebiyle cezalı duruma düşüp  bir sonraki Beşiktaş maçında bizleri kendisini izlemekten mahrum bıraktı. Bir diğer kayıp ise Ahmet Çalık oldu. Konyaspor Hatayspor deplasmanından çok değerli bir üç puanla dönerken Serdar Gürler ve Ahmet Çalık’ı bırakarak döndü. Beşiktaş maçı için Serdar Gürler’in çalımlarından mahrum kalacak olan Konyaspor öyle görünüyor ki Michalak’ın hızı üzerinden ataklar bekleyecek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR