Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor bir engeli daha aştı mı?

Konyaspor bir engeli daha aştı mı?

Karagümrük İstanbul deplasmanı zor bir deplasman. Karagümrük hoca değişikliği yaptı. Tolunay Kafkas takımın başına geldi. Değişiklikler, oyuncular için umuttur. Kendini göstermek için iyi bir fırsattır. Böyle bir ortamda Konyaspor maçı başladı.

Açıkçası biz hocanın Moreono ile başlamasını beklemiyorduk. Ama Omerovic, bu defa ters köşe yaptı ve doğru bir hamleydi. Karagümrük, yoğun presle yorup ilk 15 dakikada golü buluyor, sonra yoğun ataklarla skoru tutmaya çalışıyor. Bu anlamda Tolunay kafası bu oyun düzeyinde çıkmaması Konyaspor için bir şanstı.

Moreno ile başlaması da bir şanstı. Hem golün pasını verdi hem de Karagümrük’ün ileri çıkışlarını engelledi.

Hoca Omerovic’in oyun kurgusu maçı kazanmak üzerineydi. İlk yarı daha sakin, topu tutarak oyunu sürdürmek ve ataklarla da gol atmaktı. Bunu Ndoa attı ve skoru 1-0’a getirdi. Karagümrük’ün atakları skoru değiştirebilecek derecede değildi. Herkesin beklentisi maçın böyle bitmesiydi.

Ki maalesef son dakikalarda gelen golle durum 1-1 oldu.

Golde Ahmet Oğuz’un suçlu olduğunu söyleyenler var. Ama gol hatası tamamen Ahmet Oğuz’un diyemeyiz. Çünkü o müdahalesini yaptı. Fakat dönen topu alacak bir orta saha veya defanstan birisi olması gerekiyordu. Aslında Konyaspor, komple hücum etmeye çalışıyor. Burada dişlerden biri aksayınca hata oluyor. Bu takım oyunun oturduğunu düşünüyorum. Konyaspor bu takım oyununu sürdürdüğü sürece çok kolay gol yemeyecek görüntüsü veriyor.

Omerovic’in dikkat edeceği asıl unsur, maçın sonları yaklaşırken biraz daha konsantre attıracak boşluklar bulması gerekiyor. Futbolcular, maçın sonu yaklaşıyor tekrar gol yemeyelim psikolojisini hissetmesi gerekiyor.

Lig’e 15 günlük bir ara veriliyor. Bu 15 gün Konyaspor’a yarayacak. Sakat, dinlenmesi gereken oyuncular var. Hocanın da taktikler geliştirebileceği bir arası var. Bu aranın Konyaspor’a iyi gelmesini diliyor, maçlarda skor elde edebileceklerine inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR