Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Seçimler başlasın

Seçimler başlasın

İlk işareti Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik vermişti. 29 mart 2014’te yapılacak yerel yönetimler seçimi 2013 yılının ekim kasım aylarına alınabileceğini Konya’daki toplantı da söylemişti.
            Geçen yıl çok ağır geçen kış ayları önümüzdeki yıllarda da kendini aynı şekilde gösterirse, adaylar ve aday adayları için asıl çalışma dönemi olan, ocak şubat ayları oldukça olumsuz geçeceğinden bu tercih düşünüldü.

Birkaç gündür basına yansıyan haberlerden Ak Parti kurmaylarının, yerel yönetim seçimlerini 6 ay öne alma teklifini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a götürdükleri, bu teklife Başbakan Erdoğan’ın da olumlu yaklaştığı bilgileri konuşuluyor.

1 Ekimde meclisin açılmasıyla gündeme gelecek bu konunun, kesinleşmesi birkaç ayı alabilir. Bu düşüncenin hayata geçebilmesi için, muhalefetin de bu konuya sıcak yaklaşması gerekecek. Tabi Türkiye’de muhalefet dünyadaki gibi bir muhalefet değil. Zira dünyanın her yerinde muhalefet girdiği seçimde oy oranını artırarak çıktığı için, seçimlerin öne alınması her zaman işlerine gelir. Tabi Türkiye’de durum farklı. Son 10 yıldır sürekli kaybeden bir muhalefet olunca, bu seçimi de öne almak istemeyebilirler. Nasılsa sonuç belli diye düşünmeleri gerçekten anlaşılır bir şey!
Öte yandan Ak Parti içinde yeni dengelerin ilk kez ortaya çıkacağı süreci bu seçim döneminde yaşayabiliriz. HAS Parti bütünleşmesi sonuçlarının neler olacağını göreceğimiz süreçte Ak Parti’nin Ekim ayında yapacağı büyük kongre sonucu daha berraklaşacak. Açıkçası bu dönemin MKYK’sı oldukça önem arz edecek. Çünkü hem gerçekleşirse 2013 yerel seçimlerinin belirleyicisi, hem de 2014 ve 2015 yılında yapılacak iki önemli seçimin baş aktörü olacak bu MKYK.

Ak Parti’nin “Üç dönem milletvekilliği yapan tekrar vekillik yapamaz” tüzüğünü de düşündüğümüzde, Türk siyasetinde çok fazla yeni isimleri bu dönemde göreceğiz demektir. Bu yeni yüzlerin sahaya çıkma ve farkını gösterme dönemleri de işte bu günlere rast gelmekte. Nerden baksanız oldukça hareketli bir güz mevsimi bizi beklemekte. Bunu hayra yormak lazım, siyasete yetenekli insanlara imkan vermek gerek ki, kalite ve nitelik artsın.

Baştaki konumuz olan Belediye seçimlerinin öne alınacak olmasını Konya belediyeleri duydukları için mi bu kadar yoğun Ramazan programı yapıyorlar derseniz. Açıkçası hiç sanmam. Olağan gelişmişe benziyor, bu tempolu ve coşkulu! Ramazan.

Ancak belediyelerinde doğru tercih yapanı var, yapmayanı var. Mesela Meram Belediyesi yerelde yayın yaparken bir de ulusal kanalla bağlantı yapması tanınılırlığını oldukça artıyor. Uğur Işılak tercihi de bir o kadar isabetli. Alaaddin Camii’de. 

Selçuklu ise her şeyi tamam olmasına rağmen bir eksikliği var izlenimi veriyor. Sanırım bana öyle geliyor. Belki Fatih Çıtlak’tan Mesnevi anlatımı gibi iftar performansı bekliyorum. Büyükşehir için ise ne demek gerek bilmiyorum. Büyükşehir, Ramazan ekranında ilçe belediyeleri yanında çok zayıf görüntü veriyor.

Seçimler demişken. Önümüzde ki ilk seçimler tabiî ki yerel yönetim seçimleri değil. Bakalım gün doğmadan neler doğacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR