Kasım Göçer

Kasım Göçer

Skor kötü olsa da oyun güzel

Skor kötü olsa da oyun güzel

Abdullah Avcı içerideki Sevilla maçından sonraki Karabük deplasmanında revizyona giderek ideal kadrosundan dokuz oyuncu değiştirmiş ve maçı 3-1 kaybetmişti.

 Sevilla deplasmanında takımı daha fazla efor sarf etmesine rağmen Atiker Konyaspor karşısında revizyona gitme cesareti gösteremedi ve ideal kadrosunu sahaya sürdü.

Mustafa Reşit Akçay önceki hafta kazanan on biri bozmadı. Oyunu çirkinleştirmeyi düşünmeden oynadı.

Başakşehir öne geçtiği ana kadar baskılı oynamaya Atiker Konyaspor ise hızlı çıkmaya çalıştı. Başakşehir’in baskılı oynadığı anlarda Atiker Konyaspor kontrataklarla karşılık verdi.  Atiker Konyaspor’un hızlı ataklarını Başakşehir savunması çoğu kez yay civarında faul yaparak durdurabildi.

Maç başından beri maçta golün olacağı belliydi. Başakşehir organize bir gol attı. Ferhat’ın sakatlanmasından sonra oyuna giren Eren golde Visca’nın gerisinde kaldı.

Golden sonra roller değişti. Başakşehir skoru korumaya çalışırken Atiker Konyaspor, topu yere indirdi. Özellikle 60-70. Dakikalar arasında müthiş bir baskı kurdu.

Atiker Konyaspor, golü yedikten sonra baskı kurduğu dönemde önce Musa Araz çaprazdan Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çeviremedi. Sonra çok şanssız bir şekilde Ali Çamdalı’ın kafa vuruşu üst direkten döndü.

Sonradan oyuna giren Malick Evouna hazır olmadığını çok belli etti.  Imoh Ezekiel ise hızını kullanabileceği çok fazla alan bulamadı.

İlk golden sonra Başakşehir kontratak aradı.  Bir kontratak sonucu kazanılan duran top organizasyonunda Başakşehir farkı ikiye çıkardı. Bir diğer kontratak pozisyonunda ise Ali Turan bariz gol şansını engellemekten oyun dışı kaldı.

Skubic’in golüyle maç 2-1’e geldikten sonra uzatmalarda eksik olmasına rağmen Atiker Konyaspor Moke ile beraberlik golüne yaklaştı.

Başakşehir ligin en pahalı kadrolarından birisi. Şampiyonluk iddiası olan bir takım karşısında Atiker Konyaspor başa baş futbol oynadı. Ben, Atiker Konyaspor’u kötü bulmadım.

Şu bir gerçek ki Atiker Konyaspor’u futbolu zevk veriyor.  Bir sonraki maçı iple çekiyoruz. Önceki senelerde skor olarak başarı elde edilse bile sahadaki futbol bizi böyle kendine bağlamıyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR