Kasım Göçer

Kasım Göçer

Tribünler neden dolmuyor?

Tribünler neden dolmuyor?

Konyaspor, seyir zevki yüksek futbol oynuyor. Yönetim bilet fiyatlarını düşürdü, buna rağmen tribünler dolmuyor. Bunun üzerinde düşünmek lazım. Sezon başladığından beri Konyaspor’un iç saha maçları ağırlıklı olarak Cumartesi ve mesai saatleri içinde oynanıyor. Taraftarın önemli bir kısmı maç saatlerinde mesaide oluyor. Gündüz ve cumartesi maçlarını TFF takımlar arasında adil dağıtmalı.

AŞI ZORUNLULUĞU              
         Hayatımızın eski normallerine dönmesi için Covid 19’a karşı bence aşılanma elzem. Ancak herkes benimle aynı fikirde değil. Komplo teorilerinden etkilenen büyük bir kitle var. Toplumun yarısının tam aşılı olmadığı düşünüldüğünde bu durumun da maça gelen taraftar sayısını azaltan faktörlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz.

TANIMSIZ KART SORUNU   
Maça henüz gelmemiş olanlara söyleyeyim, passolig kartları yenilendiği halde “tanımsız kart” hatası veriyor. Gişeden tek kullanımlık bilet alarak şimdilik maça girebiliyorsunuz. Gişe önündeki kuyruk da cabası. Passolig kart yetkilileri son derece ilgisiz, tamam halledeceğiz diyorlar sonra arayan soran olmuyor. Sezon başından beri her maça tek kullanımlık kart ile girdim ki insanı bezdiriyor. Baktım olmayacak yeni kart istedim. İnşallah yeni kartta da aynı sorun yaşanmaz. Bu sorun giderilmezse gelen taraftar da bir daha maça gelmez.

ULAŞIM                                
          Yeni stadyum çok güzel ve modern olsa da eski stadyum gibi merkezi bir konuma sahip değil. Eski stadyuma şehrin her yanından doğrudan erişim vardı. Tramvay hattı stadın uzağında kalıyor. Toplu ulaşımda pek çok kişi iki araç değiştirmeyi göze almıyor. Maç gününe özel Konya’nın her tarafından tek toplu ulaşım aracı ile stadyuma ulaşılabilecek seferler konulursa maçlara rağbet artacaktır.

SOSYAL ORTAM                   
Hatırlarsanız, eski stadyum civarında maç günleri sabahtan itibaren bir hareket oluşurdu. Köftecisi, seyyar satıcısı, çekirdekçisi, limonatacısı panayır gibiydi. İnsanlar biraz da bu havayı teneffüs etmek için maça gelirdi. Öyle ki insanlar hem bilet kuyruğunu, hem de maça giriş kuyruğunu göze alarak maça gelirdi.  Hatta amatör küme maçları iki ve üç nolu sahada oynadığı için pek çok insan sabahtan gelir, amatör maçları da takip eder sonra Konyaspor maçını izlerdi. Yeni stadyum bu yönden oldukça soğuk ve donuk. Maç saatinde hızlıca içeri gir, devre arasında bayat simit, su ve kartonda çay iç, maç bitince hızla uzaklaş. Yeni stadyumdaki maç dışındaki durum bu. Bence maç günleri stadyum etrafında belediye esnafın stant açmasına izin vermeli. İnsanların yeni stadyum etrafında vakit geçireceği, uygun fiyata karnını doyurabileceği alanlar oluşturulmalı.

MOTİVASYON                      
Covid 19 sonrası taraftarlı maçlar oynanmaya başlasa da şehir tam anlamıyla motive edilmiş durumda değil. Konyaspor’un maçlarının reklamı yeterince yapılmıyor. İlan panoları kullanılarak insanlar motive edilebilir. Maça gelen taraftara küçük Konyaspor bayrağı flaması verilebilir. Taraftar gruplarının covid öncesi görsel tribün şovları desteklenebilir. Covid öncesi dönemde her büyük maç öncesi kale arkasının nasıl bir animasyon yapacağını bekler hale gelmiştik. Stadyumun içinin de bir şekilde canlandırılması gerekir. Ekranlardan (yayın hakları konusunda telif hakları sorunu yoksa) Konyaspor’un geçmiş maçlardaki golleri, önceki yıllardaki unutulmaz maçların özetleri verilebilir. Tribünde taraftar olmayınca izlediğimiz maç tuzsuz yemek gibi oluyor. Futbol bir şovsa taraftar bu şova mutlaka dahil edilmeli.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR