İsmail Koç

İsmail Koç

Türkiye’nin demokrasi zaferi

Türkiye’nin demokrasi zaferi

15 Temmuz Türk demokrasisi için bir milat oldu. FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine Türk halkı topyekûn kenetlenerek engel olmuş, tüm dünya da Türk milletinin demokrasiye sahip çıkışını hayranlıkla izlemişti. 15 Temmuz’da bir millet tek gecelik bir savaş vermiş, tanklara siper olarak darbe kalkışmasını önleyerek tüm dünyaya bir mesajını göndermişti.

Türkiye son 10 gündür bu gündemle yatıp, aynı gündemle kalkıyor. Ülkemizde olduğu gibi ümmet coğrafyasında da ülkemizde yaşananlar an be an takip edildi. Mısır gibi darbe ile yönetilen birkaç satılmış Arap ülkesi dışında tüm dünya Müslümanları o gece Türkiye ile birlikte uyumadı, dua etti.

Zira Ümmetin son kalesiydi Türkiye.

O son kale de teslim olmadı ve tüm dünyaya bir mesaj gönderdi. “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.”

Birçok destansı hikâye yazıldı o gece ancak belki de en önemlilerinden bir tanesi de bir senelik hasadının savaş uçaklarının kalkmaması için yakıp pilotların görüş alanının engelleyen çiftçininki unutulmayacak…

Kararlılık azim ve fedakârlık…

Zamanında birileri dağdaki çobanla benim oyum bir mi diye sormuştu ya şimdi o soruyu su şekilde tekrar sormak gerek.

Bir senelik mahsulünü uçaklar kalkmasın kendi halkını bombalamasın diye feda eden çiftçi amcamızla, darbe teşebbüsü haberini alır almaz marketlere, ATM’lere koşanların oyları bir mi?

Bu yaşananlar şunu bir kez daha gösterdi ki şartlar, zaman, mekân ne olursa olsun bu topraklarda yaşayanlar söz konusu vatan olduğunda tek yumruk haline gelip zulme karşı durabiliyor. Son günlerde yaşadıklarımız öyle hafife alınacak olaylar değil. Bu millet bir gece ikinci bir kurtuluş savaşı verdi. Bu savaş şimdilerde de demokrasi meydanlarında demokrasi nöbetleriyle sürüyor.

Demokrasi nöbetlerinde her hangi bir ayrım gözetmeksizin bu ülkeyi seven herkes bir araya gelerek birlik beraberlik mesajı veriyor. Geçmişe dönüp baktığımızda bu toprağın insanları zor zamanlarda hep kenetlenmiş, zulme, işgale, haksızlığa karşı durmuştur. Ayrıca bu yaşananlar geçmişi bir aşırını henüz dolduramayan demokrasi geçmişimizin sağlam temeller üzerine oturduğunu görmüş olduk.

Tüm siyasi partilerimizin bir araya gelerek ortak bir noktada buluşabilmesi demokrasi geleceğimiz için çok önemliydi. Her zaman her şeyde bir hayır vardır deriz ya. Belki bu olaylar daha güzel günler için vesile olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR