Ali Pay

Ali Pay

UEFA Kupasından Avrupa Şampiyonasına…

UEFA Kupasından Avrupa Şampiyonasına…

Konyaspor, Pazar akşamı oynayacağı Antalyaspor karşılaşmasıyla haftayı tamamlayacak.

Yeni stada kavuşan Antalya ekibi sezon başında flaş transferler yaparak kadrosunu güçlendirmişti. Dünya yıldızı Samuel Eto’yu Antalya’ya getirerek rakiplerine gözdağı vermişti. Lazerevic, Oktay Delibalta, Mibillia, Cicinho, Ozan İpek, Serdar Özkan gibi oyuncularla güçlendirdi takımı. Buna rağmen sezon başından bu yana gösterdiği düşük performansla düşme hattının biraz üzerinde ancak kendisine yer bulabildi. Antalyaspor, bugüne kadar çok gol atıp çok gol yiyen bir takım görüntüsü verdi. Takımın gol yükünü ise Samuel Eto çekti bugüne kadar. Gol krallığı yarışındaki iddiasını bu maçta da sürdürmek ve güçlendirmek isteyecektir.

Konyaspor defansı ise Eto’ya eminim fazlasıyla dikkat edecektir.

Konyaspor’un hedefi ise lig üçüncülüğünü garantilemek olacaktır. Tarihinde ilk defa UEFA kupasına katılma hakkını kazanan ekibimiz Antalyaspor’u yenmesi halinde UEFA Kupasına ön eleme oynamadan direk olarak katılma hakkı kazanacak. Aykut Kocaman’ın bu maçı kazanmak adına ideal 11’i sahaya süreceğinden şüphemiz yok. Konyaspor bu maça UEFA aşkına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

Maçtan ziyade Konyaspor’dan iki oyuncuya değinmeden geçmek istemiyorum bu yazımda;

 İlki Ali Çamdalı. Süper ligin en çok top çalan oyuncusu yani. Takım kaptanlığı ve takıma katkısı göz ardı edilemez.

Diğer oyuncu ise Ömer Ali Şahiner. Konya’nın yetiştirdiği öz evladı. Takım içinde uyum sorunu yaşamadan defans, orta saha, forvet gibi oyunu çok yönlü oynayabilen bir yıldız olarak görüyorum Ömer Ali’yi.

Daha önceki yıllarda Milli Takıma genel itibariyle ligin ilk beş altı sırasını alan takımların içerisinden oyuncular seçiliyordu. Milli takımın Avrupa Şampiyonasına katılacak olması sebebiyle başarılı bir sezon geçiren Konyaspor’un lig üçüncüsü olarak milli takıma da katkıda bulunması benim de bütün Konya’nın da en büyük beklentisi. Ali Çamdalı ve Ömer Ali de gösterdikleri olağanüstü performansla bunu en çok hak eden iki oyuncumuz. Hatta performanslarını bir tık daha artırmaları durumunda   Fatih Terim ve Milli Takımın vazgeçilmezleri arasına gireceklerdir.

Konyaspor’un bu sezon gösterdiği başarısında özellikle de takım halinde savunma yapma ve takım halinde atağa çıkma başarısının en önemli mimarlarıdır bu iki isim.

Bu nedenle bütün Konya Milli Takım kadrosunda en azından bu iki ismi görmeyi arzuluyor. Temennim daha fazla oyuncuyu Milli Takıma kazandırmamızdır elbet. Bu iki isim sadece bir başlangıç olsun.

Konyaspor’a başarılar…    

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR