İsmail Koç

İsmail Koç

Kamu Hastanelerinde Örnek Devir Teslim

Kamu Hastanelerinde Örnek Devir Teslim

Konya’da sağlık alanında çok büyük başarılara imza atan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz görevi sağlık alanında son derece başarılı bir başka isme devretti. Devretti kelimesini özellikle kullandım çünkü son dönemde her görevden ayrılana FETÖ’cü yaftası yapıştırıyoruz.

Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinde sadece bir görev değişikliği yaşandı. Hatta Gökhan Darılmaz görevini örnek olacak ve bundan sonrası için de bir gelenek haline gelmesini temenni ettiği bir şekilde devretti. Keşke bundan sonra görev değişimleri hep bu şekilde olsa…

Gökhan Darılmaz’ın sağlık alanında Konya’ya çok büyük hizmetleri oldu. Özellikle Beyhekim dönemi Gökhan Hoca’nın kariyerinin altın yıllarıydı. Kuş uçmaz kervan geçmez, kendi deyimiyle dolmuş da geçmez bir Beyhekim Devlet Hastanesi Konya’nın en önemli hastanelerinden biri haline geldi.

Gökhan Darılmaz daha sonra Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak da başarılı çalışmalarını devam ettirdi. Bir Elazığlı olarak Konya’ya birçok Konyalıdan daha çok katkısı olmuştur. Bu bir gerçek…

Bu kadar başarılıydı bu değişiklik neden oldu diye sorulabilir belki…

Bu iş bir bayrak yarışı. Her yeni gelen geldiği yere kendince bir şeyler katacak ki gelişimin sürekliliği sağlanabilsin.

Gökhan Darılmaz’ın yerine göreve gelen Prof. Dr. Mehmet Koç’ta son derece başarılı bir yönetici.

Son 1.5 yılda yürüttüğü Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevi kapsamında adeta o hantal Eğitim Araştırma Hastanesinin çehresini değiştirdi.

Bunda Mehmet Koç’un çalışkanlığının yanında disiplinli yapısının da etkisinin olduğunu düşünüyorum. Ekip arkadaşları da bu doğrultuda çalışınca Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kısa zamanda bir başarı hikâyesi kaçılmaz hale geldi.

Önümüzdeki günlerde Konya’yı sağlık alanında hareketli günler bekliyor olacak. Önce 15 Temmuz Çocuk ve Doğum Hastanesi sonrasında da Numune Hastanesi ve Şehir Hastanesi hizmete girecek.

Konya sağlık alanında merkez bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunda başarılı yöneticilerin de katkısı elbette ki yadsınamaz. 2023 hedefleri doğrultusunda Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine getirilen Mehmet Koç da Gökhan Darılmaz’dan aldığı bayrağı daha yukarılara taşıyacağından bir şüphe yok.

Bu noktada Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Basın Sorumlusu Barış Şayir’e de ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Kendisi Gökhan Darılmaz ve Mehmet Koç ile birlikte son dönemlerde başarılı işlere imza atan ve görevinin hakkını veren isimlerden biri oldu. Kendisi de basın camiasının içinden gelen biri olarak Barış Şayir Kamu Hastaneleri ile basın arasında bir köprü görevi kurdu. Burada Barış Şayir’i atlamak haksızlık olurdu.

Konya Kamu Hastanelerindeki görev değişikliğinin Konya’ya ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisi ile…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR