Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Konyaspor neden skor koruyamıyor?

Konyaspor neden skor koruyamıyor?

Süper Lig’e kısa bir mola. 2024 EURO hazırlık maçları ve 31 Mart seçimlerini nedeniyle Süper Lig’de nisanın ilk haftasına kadar yani yaklaşık 2.5 hafta boyunca maç yok. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında bu aranın denk gelmesi de bir şanstır, bunu söyleyelim.

Gelelim Konyaspor mücadelesine. Omerovic geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapmıştı “ Başakşehir ve Adana Demirspor maçlarında son dakika golleri yemeseydik, Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra ikinci yarı en çok puan toplayan takım olacaktık” Bu karşılaşmalara bir de Karagümrük maçını ekleyelim. Konyaspor rahat kazanabileceği, puan farkını açabileceği bir maçta skor koruma gayreti nedeniyle 2 puandan oldu.

Karagümrük doldur-boşalt ortalar dışında bir pozisyona neredeyse giremedi. Slowik’in çıkartmak zorunda kaldığı pozisyon sayısı az. Peki son dakikalara doğru bu takım neden çok gol yiyor? Bunun iki sebebi var. Birincisi Sokol Cikalleshi oyundan çıktığı zamanlarda takım ileride top tutamıyor ve 3. Bölgede zaman geçiremiyor. Top tutamayan takım önce 2. Bölge ardından 1. Bölgeye yaslanıyor ve gol yiyor. İkinci gol yeme sebebi ise skoru koruma çalışması-endişeye kapılmadan dolayı basit hatalar.

Çözüm ne olabilir? Benim şahsi düşüncem ya Sokol öyle veya böyle 90 dakika çıkartmalı, ya da Prip-Ethemi ikilisinden bir tanesi tercih edilmeli ve Sokol 90 dakika çıkartamıyorsa ikinci yarı girmeli. Omerovic ise ileride top tutabilecek futbolculara daha fazla şans vermeli.

Omerovic’e bir eleştirim de Niangbo ile ilgili. Hocam, Niangbo madem ligde 6 maçta kadroda olamayacak kadar fizik veya mental olarak iyi değil, o zaman neden alındı? Moreno ısrarından çıkıldı ve takım Moreno’nun asistiyle puan kazandı. Niangbo’yu oynatmama ısrarınız da yine bir hata olabilir mi, Trabzonspor maçında göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR