Sami Gediz

Sami Gediz

AK TANITIMDAN İZLENİMLER

AK TANITIMDAN İZLENİMLER

Geçtiğimiz gün Ak Partinin aday tanıtım toplantısına katıldım. Dedeman Otelde düzenlenen toplantıda Ak Parti tam kadro oradaydı.

Otele girişte Ak Parti Selçuklu Belediyesi Aday Aday Mehmet Akif Tekdere ile karşılaştık. Kendisi ile ayaküstü biraz sohbet ettik. Sohbetten sonra salona girdiğimde mevcut Belediye Başkanları ve aday adaylarıyla tek tek karşılaşıyorduk.

Beyşehir’in Mevcut Belediye Başkanı İzzet Taşçı her zamanki mütevaziliğiyle, salonda ayaküstü sohbet ettiklerimizdendi. Beyşehir’de vizyonu oluşturan bir Başkan olarak hafızalarımıza yer edindi. Ardından Derbent Belediye Başkanı olan Hamdi Acar ile karşılaştık. Hamdi Acar projeleriyle Derbent’i ayağa kaldırmanın güvenini taşıyordu. Özellikle kayak projesi halen hafızalardan silinmiyor. Diğer taraftan Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ile selamlaştık. Kendisini heyecanlı gözlemledim.

Bir süre sonra Ak Parti’den Meram’a aday adayı olan Genç Başkan Mustafa Yazlık ile kucaklaştık. Kendisinin parti İl Başkan Yardımcılığı zamanında yaptığı başarılı çalışmalar hiçbir zaman unutulamaz. Kendisine başarılar dileyerek salonun içine doğru ilerlerken bu sefer Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak Bey ile karşılaştık. Kendisi ile hemşeri olmamız hasebiyle ayrı bir sevgimiz var. Bu süreçte en güzel pozu veren İlçe Başkanlarından birisi kendisi. Salona girdikten sonra basın için ayrılan bölümde yerimizi aldık. İçeride Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Yardımcısı Bestami İnan, merkez ilçe ve Taşra Teşkilat Başkanları tam kadro yerini almıştı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Meram Belediyesi Aday adayı Ali Selvi gazeteci arkadaşlarla tek tek tokalaşarak hal hatır sordu.

 Programda il konuşmayı yapan Başkan Tahir Akyürek’in Konya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının kesinleştiğini biliyorduk. Kendisi bu özgüvenle bir konuşma yaparak önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalardan bahsetti. Milletvekili Mustafa Baloğlu’da edebi ve anlamlı bir konuşmaya imza attı. Sonunda İl Başkanı Ahmet Sorgun kürsüye gelerek, aday adaylarına çok anlamlı mesajlar verdi. Bu süreç sonrasında aday olsanızda olmasanızda partiye hepinizden hizmet bekliyoruz mesajı verdi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Vejdi Çınar halen ümitliydi. Akyürek’in kendi projelerini çaldığını bile haber yaptırmıştı. Bu toplantıda da kendisinin şansının halen çok yüksek olduğunu ısrarla vurguluyordu. Biz kesinleşti desekte inanmamıştı, Başbakan’ın açıklamasının ardından umarım kendini inandırabilmiştir.

Programın ardından yemeğe geçtik. Yemekte İl Başkan Yardımcısı Bestami Abi ile biraz sohbet etme imkânı bulduk. Yemekte bile telefonu susmuyordu. Herkesin bir beklenti içerisinde kendisini aradığını fark ettim. Telefonun şarjı bile nasıl bu yoğunluğa dayanıyor anlamıyorum.  Seçim süreci gerçekten çok zor bir iş. Dengeleri ortada tutmak çok zor. İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Yardımcıları bu süreçte çok yoruldular. Adaylar açıklandıktan sonra da Mart ayına kadar gece gündüz seçim çalışma turları başlayacak. Çok işleri var. Bu süreçte Allah yardımcıları olsun.

Dün Ak Parti Grup toplantısında Başbakan Erdoğan Konya Büyükşehir Belediyesi için mevcut Başkan, Tahir Akyürek’in adaylığını açıkladı. Kendisine hayırlı olsun diler, yeni döneminde başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR