Sami Gediz

Sami Gediz

Çarpık İlişkilere Giden Yol!

Çarpık İlişkilere Giden Yol!

Geçtiğimiz günlerde garsoniyer evlerin Konya gibi muhafazakâr bir şehirde artışından söz etmiştik. 1+1 gibi stüdyo dairelerinde günü birlik kullanılmaları konusunda Bosna Herkes Mahallesi sakinlerinden çeşitli telefonlar aldığımızı belirtmiştik. Bu şikâyetler demek ki Ankara’ya kadar uzanmış. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen şikâyetleri Başbakan Erdoğan dikkate almış ve yaptığı konuşmada kızlı-erkekli kalınan ve aralarında resmi bir bağ olmayan kişilerin aynı evde yaşamasının kısıtlanmasıyla ilgili Valilere talimat vereceğini söyledi.

Mantıksal olarak düşündüğümüzde insan muhafazakâr olsa da, radikal olsa da Sosyal Demokrat olsa da kendi kız çocuğunun üniversite ortamında bir erkekle aynı evi paylaşmasını istemez. Bizim kültürümüzde bu yoktur. Avrupa kültüründe bir ev hayatımız yok. Biz domuz eti yemiyoruz. Kıskançlık ruhumuzda var. Bunun denetlenmesi noktasında nasıl bir strateji izleneceğini, uygulanmasından daha çok merak ediyorum.

***

Konya gibi muhafazakâr adledilen bir şehirde zina olaylarının arttığını ve başıboşluğun her geçen gün ilerlediğini görünce diğer illerdeki durumu tahmin bile edemiyoruz.  Bu ilerleyiş belki şimdiye kadar süregelen sistemin, belki de insanların çeşitli meraklarının bir ürünüdür.

Boşanma oranları hızla artıyor. Artık her cins tek eşle değil bir çok kişiyle birlikte olmak istiyor. Açıkçası bunun erkeği kadını, kızı oğlanı yok. Doyumsuz bir topluma doğru ilerliyoruz. Bu alınan karar inanın hem gençliğimizi hem geleceğimizi kurtaracaktır.

Tabi bu karar alınırken, çocukları gençleri yoldan çıkaracak, ergen olmadan başka meraklara itecek TV dizilerinin de kontrol altına alınması şart. Türk kültür ve aile yapısına uygun olmayan sürekli aldatma, kaçamak yapma üzerine kurulu dizileri izleyen gençlerden ahlaklı davranması beklenemez. Onun için bataklıkla mücadele bu iş için olmazsa olmaz.

 

***

Bu stüdyo dairelerin boy boy afişlerini halen Konya’da görebiliyoruz. Özellikle öğrencilerin yoğun yaşadığı Bosna Hersek Mahallesinde garsoniyer ev kullanımı şikâyetlerinin birçoğu bu bölgeden gidiyor. Bu dairelerin başıboş şekilde yapılmasına karşı gerekli çalışmaların yapıldığını da öğrendim. Hatta Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, bu konuda bir meclis kararı çalışmaları olduğunu ve buna bir sınırlama getirileceğini belirtmişti. Bu konu ile ilgili detayları da önümüzdeki günlerde size aktaracağız.

***

Başbakan Erdoğan’ı  bu kararında sonuna kadar destekliyoruz. Aynı çabanın Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun tarafından da Konya için gösterilmesini özellikle Üniversiteler bölgesinde ki bozuklukla alakalı bir hareket bekliyoruz. Sadece o bölge içinde değil üstelik, kötülük yapmaya müsait her yer ve herkes için ciddi bir çaba bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR