Sami Gediz

Sami Gediz

GELECEĞİN SUÇ UNSURU; SANAL ALEM

GELECEĞİN SUÇ UNSURU; SANAL ALEM

Konya Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü Konya’mıza hayırlı olsun. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Konya’da 2 gün yine rüzgâr gibi esti. 2 günü de dolu dolu geçirdi. Özellikle eğitim programlarında okul incelemelerinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’da, Davutoğlu’nu yalnız bırakmadı. 2. Gün ise gelişen ülkemizde, internetin de yaygınlaşmasıyla birlikte meydana gelen bilişim suçlarını önlemek adına, Konya Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü hizmete açıldı. Bu Şubenin birçok görevi bulunuyor. Emniyet Müdürümüzün anlattıklarına göre sizlere bilişim suçları şube müdürlüğünün faaliyetlerinden bahsedeceğim. Bilişim suçları adına uluslararası alanda ilk düzenleme 2004 yılında yürürlüğe giren Sanal Suçlar Sözleşmesi’dir. Bu sözleşmeye ülkemiz 2010 yılında dahil olmuştur.

******

Bilişim suçlarıyla mücadele konusunda farklı birimlerden emniyet mensuplarının konuları takip etmesi zaman, verimlilik, tasarruf açısından istenilen faydayı sağlayamadığı görüldü ve 2011 yılı temmuz ayında Bakanlar Kurulu kararıyla Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığı kuruldu.    Daire Başkanlığının kurulmasıyla birlikte Konya Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek Konya Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünü kurdu.

*******

Bilişim Suçları dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen internet dünyasıdır. Artık bir tuşla dünyaya bağlanabiliyoruz. Herkese bir mesajla ulaşabiliyoruz. Bununla birlikte sanal aleminin faydalarının yanı sıra zararları da ortaya çıkıyor. Mesela bir siyasi parti liderine ya da ünlü bir sanatçıya karşı hakaret içerikli mesajlar gönderilebiliyor. Ya da sanal yolla dolandırıcılık olayları ile insanlar kandırılıyor. İnternet üzerinden güvenilmeyen sitelere kredi kartı numaranızı verdiğiniz zaman dolandırılıyorsunuz. Bunun gibi yüzlerce yeni suç türedi. Bu suçları önlemek ve müdahale etmek amacıyla bu şube kuruldu. İstanbul’dan bile çözülemeyen olayların Konya’ya geldiğini duydum. Konya ekibi demek ki iyi çalışıyor.

SAĞLIKTA DA HIZLA YÜKSELİYORUZ

Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği programda aynı zamanda 112’ye kazandırılan yeni ambulansların da tanıtımı yapıldı. İl sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci sağlık alanında hızlı bir gelişmenin yaşandığını tüm samimiyetiyle belirtti.

*******

2002 yılında 14 istasyonda 14 ambulansla hizmet veren Sağlık Müdürlüğü bugün 59 istasyonuna bir de hava istasyonu ekleyerek 60 adet 112 istasyonunda hizmet veriyor. Konya’da 2012 yılında 68’i 112 hizmetlerinde kullanılmak üzere kamu ve özel dahil toplamda 142 ambulansla Müdürlük görevini icra etti. 2012 yılı içerisinde 113.000 vakaya müdahale edilirken 2.980.000 km. yol kat edilmiş ve bu vakaların kentte %91’ine ilk 10 dk içerisinde, kırsalda ise %92’sine ilk 30 dk. İçerisinde ulaşılmış.  Kentte vakalara ulaşma oranı 6,5 dk iken, kırsalda bu oran 15,2 dakika imiş. Müdürlük toplamda 82 adet ambulans ile 112 Acil Sağlık Hizmetini durmadan ve aksatmadan yürütmeye çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR