Bekir Dolu

Bekir Dolu

Ayıp Oluyor

Ayıp Oluyor

Birkaç bayan milletvekilinin başörtülü olarak meclise gelmeleri ile ilgili olumlu - olumsuz yığınla beyanatlar verildi. Pek çoğu dikkate değer beyanatlar da olabilir. Ancak bu beyanatlar arasından iki tanesi benim ilgimi çekti.

 

         Birincisi: Hüsamettin Cindoruk’un “ başbakan’ın kızının önü açılıyor” şeklindeki hezeyanıdır ki yorumsuz olarak sadece dikkatlerinize arz edip geçiyorum. Üzerinde konuşmaya değer bulmuyorum.

        

İkincisi: Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Kamalak’ın “Bunun bedelini biz milli görüş erleri olarak, peşinen yıllarca önce ödemiştik. Neticede TBMM, başörtüsü yasağı diye bir yasak yoktur diyerek, milli görüşün dediği noktaya geldi. Merve Kavakçı’ya o gün “dışarı, dışarı” diye tempo tutanların hepsi şimdi dışarıda” şeklindeki beyanatıdır ki bu beyanatın üzerine acizane bir kaç soru sormadan geçemedim.

 

         Sayın Kamalak’a soruyorum; “dışarı, dışarı” diye tempo tutanların hepsi dışarıda tamam orayı anladık da. Siz kendiniz neredesiniz acaba? Ben bile şu yazıyı yazarken kırk kere düşünüyorum da yazıyorum. Bir genel başkan olarak insan biraz düşünerek konuşmaz mı!

 

Senin yapamadığını yapan birileri var ortada. Birisi çıkmış, dik durmuş, azmetmiş, sabretmiş ve başarmış. Yapılanı ve başarıyı takdir edeceğiniz yerde, kendinize mal etmeye çalışmanızı bıyık altından gülerek karşılıyoruz.

 

O günlerde partiniz ve yöneticileri darbeye biraz olsun direnebilseydi, acaba o yapılan zulümler yapılabilir miydi, genç kızlar başlarındaki örtülerden sürüklenerek okullarından atılabilir miydi? Oylarını ve vekâletini alıp, emanetini yüklendiğiniz insanlara hakkıyla hizmet edebildiniz mi?

 

Cevabınız hayır ise biz şöyle aslandık, böyle kaplandık edebiyatına hiç girmeyin. Olmuyor zira.

 

         Yeri geldiğinde Perinçekle yeri geldiğinde CHP ile aynı çizgide muhalefet yapmayı kendinize yediriyorsunuz. Ya da Beşşar Esed’i ziyaret etmekte beis görmüyorsunuz. Oylar %21’den %1’e düşüyor. Bir yerlerde hata yapılıyor mu acaba diye sorgulayan bir Allah’ın kulu da yok mu koca partide?

Hala aynı martavala devam. Seçimlere iki parti katılıyormuş da, biri Saadet Partisiymiş ötekisi de diğerleriymişmiş. Tamam da diğerleri %99 oy almış, senin parti %1. Nasıl olacak şimdi!

Şu üst perdeden gazel okuma işini bir bırakıverin tez elden. Halk sizden ne bekliyor bir kulak verin. Koca koca adamlar teşkilatlarda toplantı üzerine toplantı yaparak bu kuru sıkıları mı üretiyorsunuz. Bırakın Allah Aşkınıza

 

40 yıllık siyasi mücadelesinde 4 partisi kapatılmış, lider kadroları uydurma davalar yüzünden defalarca mahkeme önüne çıkarılmış, koalisyon hükümeti kursalar bile önlerine setler çekilmiş bir partiden bu saatten sonra ağırbaşlılık, bilgece tavırlar ve siyasete yön verecek olgun beyanatlar bekliyoruz biz halk olarak.

 

"Her şey yarım yamalak, çare Mustafa Kamalak"   türü hoppalıklarla 40 yıllık mirasa, yılların siyasi birikimine, merhum lidere, yıllarca bu davaya ümit bağlamış seçmenlerinize, gençliğini dava peşinde koşarak geçirmiş kesimlere karşı çok ayıp ediyorsunuz çook!  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bekir Dolu Arşivi
SON YAZILAR