Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Fenerbahçe’yi ipten aldık!

Fenerbahçe’yi ipten aldık!

Lige milli maçlar için verilen aranın ardından Süper Lig’de heyecan bu hafta kaldığı yerden devam etti. Konyaspor geride kalan 4 haftada hiç yenilmemişti, haftaya namağlup başlayan Konyaspor, bu hafta ligimizin dertli toplama takımı Fenerbahçe’yi konuk etti. Fenerbahçe için telaffuz edilen borç miktarı 4,5 Milyar TL, oturmuş bir kadrosu olmayan Fenerbahçe, toplama 2 haftalık bir ekiple Konya’ya geldi.

Fenerbahçe, Konya’da 3 puanı kaptı ve gitti…

Konyaspor ise güçlü mali yapısı ve oturmuş kadrosuyla rakibinin çok çok önündeydi. Aslında Konya şu soruyu sormalı;

‘’Konyaspor için başarı nedir? Ligde kalıp orta sıralarda yer almak mı? Yoksa güçlü Konya şehrinin takımı ligin tepesinde mi yer almalı?’’

Bence bu Konyaspor ligin tepesinde olmalı ve bu takımın bunu başaracak gücü var. Oturmuş kadronuz var, çok iyi takviyeler yapmışsınız ama bir türlü sahaya benliğinizi koyamıyorsunuz. Konyaspor takımında çok ciddi teknik adam zafiyeti var.

Elinde Hurtado gibi bir futbol sihirbazı varsa bu oyuncuyla maça başlamamanın bir mantığı yok!

Elinde Diagne gibi Bundesliga tecrübesi olan bir oyuncu varken Uğur gibi sahada serseri mayın gibi dolaşan bir stopere forma neden verirsin?

Jahovic gibi bir son vuruş ustasını neden verimli kullanamazsın?

Rakibi çözemeyip neden maça çift forvet başlarsın, çift forvetle maça başlamak hem iki üst düzey oyuncuyu verimsiz kılıyor, hem de Jahovic ile teknik kadro arasındaki mesafe her geçen hafta biraz daha açılıyor…

Konyaspor’un son 2,5 sezonda en verimli oyuncusu Skubic neden verimsiz!

Fofana gibi 15 dakikalık bir oyuncuya neden her hafta forma veriliyor! Fofana bu takıma maç kazandırır faydalı da olacaktır ama oyunu rakip alana sıkıştırıp, rakibin hata yapmasını istediğin zaman…

Futbolcuların geçen yıllardaki kilolarıyla bu yıl ki kilolarını karşılaştırmak lazım, benim tribünden gördüğüm bu takım iyi çalışmıyor.

Konyaspor takımında çok ciddi teknik adam problemi var, başka şartlarda başka bir ekip için Rıza Çalımbay iyi teknik direktör olabilir. Konyaspor’un mevcut kadrosu, Rıza Çalımbay için uygun bir kadro değil. Malatya maçında Konyaspor anlaşılan o ki Jahovic’in hastalığı sebebiyle beğendiğimiz oyunu ortaya koymuş, Rıza hoca eleştirilerden ders almamış.

Benim hayalimdeki Konyaspor bu sezon elini kolunu sallaya sallaya Avrupa bileti alır. En geç 2 - 3 yıl içinde de bu ligde şampiyon olur. Benim inandığım doğru budur.

Konyaspor güçlü mali yapısı, kaliteli yönetim kadrosu ve güçlü şehriyle Türkiye’de şampiyon olmalıdır. Bu yolda yürüyecek herkesin de arkasında destekçisi oluruz.

Bu arada Fenerbahçe maçında tribünleri dolduran ama rakibi baskı altına alacak hiçbir tezahüratta bulunmayan suskun taraftarı çok yadırgadım.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR