Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Gitmezler, blöf yapıyorlar

Gitmezler, blöf yapıyorlar

Süper ligde yeni sezonun başlamasına sayılı günler kaldı. Bazı takımlar transferde hareketli günler yaşarken, bazı takımlar transfer dönemini sessiz geçiriyor.

Konyaspor Bajic ve Alper’den sonra Anicic’i kadrosuna kattı. Konyaspor’un hızlı sprinter bir oyuncu daha transfer edip transferi noktalayabileceğini düşünüyorum.

Futbolda asıl aksiyon yayıncı kuruluş ile Tff arasında yaşanıyor, Araplar poker oynamayı bilmiyorlar ve blöf yapıyorlar. Bir taraftan yeni sezon için kampanyalar düzenleyen yayıncı kuruluş diğer taraftan federasyona, yardımcı olmazsanız bırakıp giderim diyor. Bir konuda haklılar, özellikle internette kaçak yayınlar için önlem alınsın talepleri var. Burada federasyona gerekli önlemleri almak düşüyor. Ben yayıncı kuruluşun bırakacağını düşünmüyorum.

Konyaspor, Hollanda kampında hazırlık maçları oynadı ve taktik çalıştı. Hazırlık karşılaşmalarında teknik kadronun oyun anlayışını takıma kabul ettirdiğini ve takımın oyun anlamında Aykut Kocaman’ın tipik oyun anlayışını sahaya yansıttığını söyleyebiliriz.

Konyaspor genel olarak diri bir takım görüntüsü verdi, takımda görünen tek eksik hücum bölgesine top taşıyacak bir oyuncu olarak göze çarptı. Hazırlık karşılaşmalarında farklı oyuncular izledik ve takım oyununda zaman zaman aksamalar oldu. Özünde Aykut Kocaman’ın takımdan istediklerini sahada aldığını söyleyebilirim.

Konyaspor’da kaleci Serkan yeri garanti olan oyunculardan, Skubic vazgeçilmezimiz. Filipoviç’in sakatlık probleminden kurtulduğunu söyleyebiliriz. Diagne’nin durumu halen belirsiz ve Anicic’in ligde Filipovic’e eşlik edeceğini düşünüyorum. Solda Ferhat ile Alper arasında rekabet var. Defansın önünde Jonsson ve Jevtoviç’in yeri garanti ancak her zaman bir Volkan alternatifi kenarda olacak.  Bu sezon Ömer Ali’nin sağda görev yapacağını düşünüyorum. Solda ise Amir oynayacak gibi görünüyor, Amir kampta iyi görüntü verdi ancak Konyaspor’un ofans bölgesinde Bajic dışında yeri garanti olan oyuncu yok gibi gözüküyor. Erdon hocanın gözdelerinden, Mücahit muhtemelen alternatif oyuncu olacak. Milosevic hocanın güvendiği oyunculardan .

Konyaspor önümüzdeki hafta Türkiye’ye dönecek ve kalan 15 günlük sürede Aykut Kocaman’ın ofansif anlamda kafasında bir şablon oturtmaya çalışacağını düşünüyorum.

Ben Konyaspor kulübündeki ekonomik tablo ile ilgili yorumlar yapınca bazı kesimler rahatsız oluyor ancak gerçeklerin üzerini örtmenin ne kulübe ne de şahıslara faydası var. Yayıncı kuruluş ödeme yapmadı, kulüp nakit sıkıntısı yaşıyor, kredi ödemeleri var, peşinat ödemeleri var.

Yönetim kapalı kapılar ardında nakit arayışında ancak bunu kamuoyu önünde dillendirmeyi uygun görmüyorlar. Özellikle Trabzon’lular bu konuda çok iyiler ve çok iyi ağlıyorlar. Fenerbahçe özellikle kendi televizyonu üzerinden para toplamaya çalışıyor. Konyaspor’un ekonomik durumu bu kulüplerden çok farklı değil.

Yönetim çıkıp şehirde bir ekonomik seferberlik talep etse şehrin buna pozitif anlamda cevap vereceğini düşünüyorum.  Bir söz var yoklukla yiğitlik olmaz, yönetim çıksın ekonomik desteğe ihtiyacımız var desin, bizlerde üzerimize düşeni yapalım…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR