Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Kasımpaşa 1 – Konyaspor 1

Kasımpaşa 1 – Konyaspor 1

Yaz geldi, toplum yavaş yavaş tatil moduna girdi. Süper ligde de perde önümüzdeki hafta kapanacak. Konyaspor bu hafta İstanbul’da Kasımpaşa’ya konuk oldu.

Hafta içi Kasımpaşa teknik adam değişikliğine gitti ve Mustafa Denizli ile yolları ayırdı. Sezon sonuna kadar takımı eski futbolcu İlyas Öztürk’e emanet ettiler.

Kasımpaşa Mustafa Denizli döneminde özellikle savunmada çok dağınık bir takımdı. Konyaspor bu maçın favorisi gibi görünüyordu.

Konyaspor’da ise özellikle defansta yaşanan sıkıntılar takım oyununu olumsuz etkiliyor, üzerine bu hafta Jonsson’da sakat olunca Aykut Kocaman için kadro kurmak ve oyuna hamle yapmak yine kolay olmadı.

Jonsson’un olmadığı haftada orta göbekte Volkan ve Jevtovic görev yaptılar. Volkan’a parantez açalım, bu hafta sahada duruşu, oynadığı oyun ve dikine pas oyunuyla çok farklı bir Volkan izledik. Volkan’ı eleştirenler bu hafta çok ama çok mahcup olmuşlardır. Her takımın Volkan gibi kenarda görev bekleyen vefakar oyuncusu olmalı.

Konyaspor’da Kasımpaşa karşısında santrafor mevkiinde Yatabare oynadı, anlaşılan Aykut hoca Jahovic’i gözden çıkarmış. Transfer döneminde Konyaspor’da hareketli gelişmeler olacağı kesin.

Kasımpaşa karısında Konyaspor ilk yarıda göze hoş gelen bir oyun oynadı ve bu hafta Konyaspor sezonun en çok pas yaptığı maçlarından biri oynandı. Belki Kasımpaşa’nın mücadeleden uzak oyun yapısı buna imkan tanıdı ama Konyaspor bu maçı santraforu olmadığından kazanamadı. Defansta eksiklere rağmen iyi mücadele eden Konyaspor orta alanda üstün olan taraftı. Hücumda ise Ömer ali dışında ne yaptığını bilen oyuncu yoktu. Nitekim bu sezon 8 golünü atan Ömer Ali Konyaspor’a 1 puan kazandıran isimlerden oldu. Ömer Ali yine adale ağrısı nedeniyle oyuna devam edemedi. Bu durum bu sezon çok tekrarladı ve kronikleşti. Futbolunun olgunluk dönemine giren sağlam bir Ömer Ali Konyaspor için her zaman çok önemli oyuncu.

Maçta Konyaspor adına bir farklı gelişme de kale de yaşandı, Aykut hoca forma şansı bulamayan Ertuğrul’a forma verdi ve Ertuğrul beklentinin aksine çok iyi bir maç oynadı.

Kasımpaşa-Konyaspor mücadelesi 1-1 eşitlikle sona erdi. Konyaspor bu beraberlikle ilk 5 şansını yitirdi. Trabzonspor’un UEFA’dan men edilmesi durumunda ligi 6. sırada bitiren takımın Avrupa kupasına katılması gündemde ama şimdilik somut bir gelişme olmadı.

Konyaspor özellikle ikinci yarısında büyük sakatlık problemleri yaşadığı sezonu orta sıralarda bitirmeyi garantiledi. Transfer döneminde yaşanacak gelişmeleri merakla bekleyeceğiz.

Konyaspor haftaya ligden düşen Akhisar takımını konuk edecek, bu maçı kazanması durumda 46 puanla ligi tamamlayacak.

Sonra ise Konya’da milli maç heyecanı yaşanacak, A Milli takım 8 haziranda Konya’da güçlü Fransa’yı konuk edecek. Bilet satışı başladı, bilet isteyen internet üzerinden biletini alabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR