Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor, umutla Erzurum’a gidiyor

Konyaspor, umutla Erzurum’a gidiyor

Lige ara verilmişti, 4 hafta oldu futbolu özledik. Devre arası bu hafta bitiyor ve lig kaldığı yerden devam edecek. Konyaspor devre arası kampını Belek’te geçirdi, sol bek Zuta’yı kadrosuna katan Konyaspor Erdon’u da kampa götürdü.

Aykut Kocaman Türkiye’de sitemi olan ve sistemini uygulatma konusunda başarılı olabilen birkaç teknik adamdan bir tanesi. Aykut Kocaman Belek’te takımını sistem uygulama konusunda geliştirmeye çalıştı. 3 haftalık kamp süresince Konyaspor takım olma yolunda mesafe kaydetmeye çalıştı.

Konyaspor 3 tane hazırlık maçı oynadı, 2 maçı kazanırken 1 tanesini kaybetti. Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar hiçbir zaman lig için ölçü olamaz, hazırlık maçlarında takım oyunu oynamaya çalışan Konyaspor’u gördük.

Kamplarda en büyük korku sakatlıklar olur ve Konyaspor bu kamp döneminde en büyük korkuyu yaşadı. Aylardır takıma dönüşünü dört gözle beklediğimiz Hurtado ligin başlamasına bir hafta kala yeniden sakatlandı.

Konyaspor için çok büyük kayıp oldu. Hurtado yaklaşık 2 ay antrenman yapamayacak, sonra yenden kondisyon olarak hazır hale gelmesi en iyi ihtimalle nisan ayını bulacak yani neresinden bakarsanız bakın Hurtado gibi bir oyuncudan faydalanamayacak olmak Konyaspor için çok büyük kayıp.

Sezon başı bu takım hiç hazırlanamadı, sezon devam ediyor ve sezon başı iyi hazırlanmamış olmanın bedelini ödüyoruz. Selim, Uğur, Jonsson, Hurtado sakatlığı bulunan oyuncular.

Konyaspor Erdon’u kampa götürdü, genç oyuncu görünen o ki yabancı kontenjanına takılacak. Bu oyuncuyla ilgili kararı Aykut Kocaman verecek. Bu arada oyuncu da kendini geliştirmek adına çaba göstermeli. Sezon başı Erdon kampa neden gitmedi diye eleştirmiştik, Erdon’a fırsat verildi bundan sonra hiç kimse Erdon’a neden şans verilmedi deyip sorgulayamayacak.

Konyaspor Pazar günü Erzurum’da, Erzurumspor mücadelesiyle ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmaya çalışacak. Konyaspor alt sıralardan kurtulmak isteyen rakibi karşısında çok zorlanacak. Erzurum’da çok baskılı bir taraftar grubu var, hava soğuk ve muhtemelen buzla kaplı bir zeminde müsabaka oynanacak. 

Erzurumspor defansa ve forvete takviye yaptı, Danimarkalı stoper ve Fransız golcü Konyaspor karşısında ilk maçlarına çıkacaklar.  Ben kendi adıma Erzurum’da Konyaspor adına çok zor bir müsabaka bekliyorum. Müsabakada tüm şartlar ev sahibinden yana.

17 maçlık yeni bir maraton başlıyor, yönetim umutlu, Aykut hoca hırslı, takım başarı istiyor, taraftar başarı bekliyor. Futbol komplike bir oyun bütün organlar doğru hareket ederse başarı kendiliğinden geliyor.

Taraftar stadyumu doldurursa, Aykut Kocaman istediklerini takıma uygulatabilirse Konyaspor ligi çok iyi yerlerde bitirebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR