Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

ÇİFT BAŞLI KARTAL’IN HİKAYESİ

ÇİFT BAŞLI KARTAL’IN HİKAYESİ

Torku Konyaspor’a bu son 2 hafta içerisinde” Ne oluyor?” sorusunu sordunuz değil mi?

Ben de sordum. Evinde rakiplerine galibiyet yaşatmayan Torku Konyaspor, ilk olarak Galatasaray daha sonra Gençlerbirliği maçıyla taraftarlarına adeta hüsran yaşattı.

“Bu takıma neler oluyor?” dedik.

Anadolu takımları puan kazanma anlamında kolay kolay istikrar sağlayamazlar, sağlayanları da gördük geçmişte ama çok sürmedi. Gerçekleri konuşalım, Bir yanmalık kibrit çöpü.

Torku Konyaspor da aynı durumu evinde oynadığı maçlarda gösterdi. Sahasında Galatasaray maçıyla kötü bir mağlubiyet aldı. Daha sonra Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği ile karşılaştı. Oradan da 2 – 0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Gençlerbirliği ile bu kez ligde karşılaştı ve 5 – 0 mağlup oldu.

Böyle şeyler Anadolu takımları için normal. Anadolu takımları kolay kolay istikrar sağlayamaz dedim ya işte öyle. Torku Konyaspor bir haftada 12 gol yedi ama Cizrespor galibiyetinden sonra bu takım titreyecek ve kendine gelecek. Ben inanıyorum. Torku Konyaspor kolay olmayanı yapıp istikrarlı bir şekilde ligin üst sıralarına tırmanacak.

Yeter ki ligin şu ilk yarısı bitsin. Çünkü Kocaman küçük hataları dışında şu an takıma transfer anlamında hiçbir şey katmadan kalitesini ortaya koydu. Peki devre arasında katarsa nasıl olacak bu takım? Bence gayet güzel olacak. Kocaman bunu iyi yapıyor ve iyi yapacak.

Devre bitmeden Torku Konyaspor, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor maçlarından elinden geldiğince puanlar alsın. Bu hikayenin ikinci yarısı daha güzel olacak.

Türkiye Kupası’ndaki şov ise yeni başlıyor. Cizrespor’u beklenen bir skorla mağlup eden Torku Konyaspor, eğer bu maç öncesinde rakiplerinden o kötü mağlubiyetleri almayıp ürkek oynamasaydı bu maç 10 – 1 de olurdu. Kocaman da maç sonunda zaten bunu söyledi. (“Oyuncularım bu maçta diğer maçların etkisi ile ürkek oynadı.”) 

Gelelim asıl meseleye. Önümüzde bizleri güzel bir maç bekliyor. Torku Konyaspor, Beşiktaş mücadelesinden puan ya da puanlar almaya çabalayacak. Beşiktaş hemen hemen as kadro ile çıktığı Adana Demirspor maçından 2 – 1 mağlup ayrıldığı için ligdeki galibiyet serisinin sürdürmek isteyecek. Torku Konyaspor’un Beşiktaş’ı yenebilecek kapasitesi var. Eğer yenerse şaşırmayın derim.

2. devredeki güzel başlangıç için bu maç çok önemli.

Torku Konyaspor’a Beşiktaş maçında başarılar diliyorum. ÇİFT BAŞLI KARTAL  inşallah bu maçtan galibiyetle ayrılır ve taraftarın gönlünde kurduğu tahtı daha da güzelleştirir.

FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZI OLURUZ?

  • Taraftar umutlu, yönetim umutlu, basın umutlu.. Beşiktaş maçından galibiyetle ayrıldığımız zaman futbolda mütevazı oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR